Ullacarin Lindquist-boksen

ULLACARIN SLÅR ET SLAG FOR BOKSINGEN

I en svett boksehall i Stockholm trives 58-årige Ullacarin Lindquist aller best. Hør henne fortelle om lidenskapen for en sport som kom til å forandre livet hennes.

 Ullacarin Lindquist
Navn:
 Ullacarin Lindquist.
Alder: 58 år.
Yrke: Sosionom.
Bor: Kungsholmen, Stockholm.
Familie: Samboer, bonusdatter og en katt.
Interesse: Boksing, synge i kor, TV-spill og brettkjøring.
Synsfeil: Langsynt og astigmatiker.


For ikke så lenge siden møtte vi tre vidt forskjellige personer som hver for seg er inspiratorer og ildsjeler innen sine respektive områder. Vi ville høre hvilke øyeblikk som skaper mening og glede i livene deres. Dette er Ullacarins historie. Om hvordan man sent i livet kan oppdage en ny lidenskap som gir god helse, knyter nye vennskapsbånd og som byr på masse latter.

Du er nå aktuell i en kortfilm som LensWay har spilt inn. Hvordan gikk innspillingen?
Det var kjempemorsomt. Vi møttes i bokselokalet der jeg hadde en treningsøkt med De Grå Pantrarna (en boksegruppe for personer over 60 år, red. amn.). Deretter spiste vi lunsj og filmet hjemme hos meg. Jeg liker jo å være foran kameraet, så det passet meg.


Se vår nye film der Ullacarin forteller om hvorfor boksing er den beste sporten.

Hvorfor begynte du med boksing?
Jeg har ønsket å bokse helt siden jeg var liten jente og så en langfilm på TV. Det så så morsomt ut. Men på den tiden var det ikke greit for jenter å bokse, og derfor gikk det lang tid før jeg turte å prøve meg på det. Første gangen var i Kungsträdgården under et barnearrangement, det var meg og en masse tiåringer (latter). Jeg fikk da et tips om å henvende meg til bokseklubben Narva, som hadde en boksegruppe for seniorer, og der er jeg nå.

Hvordan var følelsen første gang du kom inn i bokselokalet?
Det høres kjemperart ut, men det var som å komme hjem. Som at her kommer jeg til å trives. Jeg elsket ringen, svettelukten og selvsagt alle de glade menneskene. Det føltes som min greie, og her skal jeg være.

Ullacarin Lindquist øve på boksing

Har du noe motto?
Det går mye på hva som er lystbetont. Jeg gjør det som er morsomt og plager meg ikke, det er ikke min greie. Derimot kjemper jeg og forsøker ofte å ”orke litt til”.

Hvilke detaljer er viktige for å lykkes som bokser?
Å bevege på føttene og aldri stå stille. Å konsentrere seg. Du må bruke hjernen når du bokser, mye handler om å være på vakt og samtidig tenke ut neste trekk.

På hvilken måte drar en bokser nytte av synet i ringen?
Det er kjempeviktig for å kunne se hva motstanderen gjør. Kunne parere. Men også for å kunne treffe riktig, slik at man ikke skader seg selv eller andre.

Er det ikke vanskelig å ha briller og samtidig drive med boksing?
Det er selvsagt vanskeligere å trene boksing når man har briller. Men da er linser et veldig praktisk alternativ.

Hva vil du si til unge jenter som er usikre med tanke på å begynne å bokse.
De fleste bokseklubber har nå grupper for jenter. Det er kjempemorsomt, og det er allsidig trening. Man føler seg sterk. Det bidrar til bedre selvtillit, og det gir en følelse av at ”du kan ikke skremme meg”. Begynn nå! Bare gjør det, det er en sport som passer for både unge og gamle.

Takk for praten, Ullacarin. Vi føler oss plutselig svært sugne på hoppetau og pæreball. For dere som ønsker å trene med maksimal frihet anbefaler vi våre linser som sendes rett hjem etter bestilling.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine