Gå til kassen
   Beskytt øynene mot blåviolett lys

   Beskytt øynene mot blåviolett lys

   Vi bruker mer og mer tid foran digitale skjermer som eksponerer oss for blåviolett UV-lys. Det høye nivået av eksponering for blått lys medfører med seg en del symptomer som anstrenger og påvirker øyet. Blålysfilter absorberer det blå lyset før det når dine øyne.
   Økende antall skjermtimer gir øyeproblemer

   Økende antall skjermtimer gir øyeproblemer

   For mange av oss er vår daglige rutiner sentrert rundt skjermer. Vi bruker skjermer når vi jobber, og etter jobben tar vi frem mobilen. På slutten av dagen kobler mange av foran tv-en. Med disse stigende antall timer foran skjermer i dagens samfunn har det blitt diskutert blitt stilt hvorvidt blått lys er skadelig for øynene eller ikke. De vanligste symptomene er trøtte og tørre øyne, vanskeligheter med å holde fokus, hodepine og dårlig søvn.

   Blålysfilter: den gjennomsiktige beskyttelsen i hverdagen

   Blålysfilter: den gjennomsiktige beskyttelsen i hverdagen

   I en hverdag som i økende grad består av dataskjermer, mobiltelefoner og nettbrett kan vi derfor anbefale blålysfilter, en overflatebehandling til dine briller som effektivt absorberer det blåvioletta lyset i spekteret 400-455nm med opptil 60%. Uavhengig av hvilken brille du kjøper fra oss kan du velge å oppgradere de med et blålysfilter.

   Blålysfilter anbefales først og fremst til lesebriller eller terminalbriller.

   Det går også an å kjøpe briller med Blålysfilter uten styrke i om du først og fremst leter etter beskyttelse for databruken på jobben eller i studier. For å kjøpe briller uten styrke, så gjør du som du pleier, men du fyller i i +0.00 som dine styrker og PD 30 per øye. Les mer om hvordan du kjøper briller her.

   Kontaktlinser med blålysfilter

   Kontaktlinser med blålysfilter

   I dag finnes det også kontaktlinser som beskytter mot det blåvioletta lyset. ACUVUE OASYS® MAX 1-Day er endagslinser, spesielt utformet for den digitale og mer krevende verden vi lever i i dag. Med to nye teknologier så tilbyr linsen høy prestasjon hele dagen.

   MAX visuell klarhet
   Med teknologien OptiBlue Light Filter filtreres 60% av blålilla lys bort.

   MAX komfort
   Med dagens krevende livsstil brytes tårefilmen ned raskere, noe som kan påvirke synet og forverre følelsen av tørre øyne. TearStable teknologien tilfører og låser inn fukt gjennom linsens overflate for høy komfort hele dagen.