Sara Liljeström

TREFFSIKKER MESTER SPENNER BUEN

Tiden er inne for å treffe den yngste inspiratoren fra en av våre nyinnspilte filmer. Hør den fremgangsrike bueskytteren Sara Liljeström fortelle om sin elskede sport, den uteblitte interessen fra laivere og det perfekte øyeblikket.

 Sara Liljeström
Navn:
 Sara Liljeström.
Alder: 19.
Yrke: Kunststudent.
Bor: Uppsala.
Familie: Mamma, pappa, bror.
Interesse: Tegne, kunstskole, bueskyting.
Synsfeil: Nærsynt.


I Uppsala trener, bor og lever Sara Liljeström som nylig tok sitt første EM-gull i bueskyting. For tiden er Sara aktuell i LensWays nyinnspilte kortfilm, som inngår i en hel serie av filmer som skildrer hverdagen til ulike personer og deres spesielle øyeblikk.

Vi benyttet anledningen til å veksle noen ord med den glade Uppsala-jenta, som ved siden av skolen elsker å snakke om kunst. At hun dessuten får tid til å skyte tusenvis av piler hvert år – flere av disse med uhyggelig presisjon – vekker selvsagt interesse hos en redaktør som først og fremst kjenner til bueskyting fra et støvete Robin Hood-bånd med Kevin Costner i hovedrollen.

Nå er du med i LensWays nye film som snart vises på sosiale medier. Hvordan gikk innspillingen?
Det var kjempespennende. Vi var ute på en øvingsbane i skogen som tilhører klubben jeg konkurrerer for. Det var morsomt å få mulighet til å vise frem sporten min.

Kan hvem som helst bli god i bueskyting?
Jeg tror at de fleste kan bli gode. Det eneste som kreves er egentlig engasjement og fokus, deretter må man selvsagt synes at det er morsomt.


Se den nye filmen der Sara forteller som sin store lidenskap – bueskyting.

Har du noen gang truffet en tilskuer ved en feil?
Nei, det har jeg ikke. Og ikke med vilje heller (latter).

Hvor mange ganger har du sett Robin Hood?
Ikke så mange. Filmene som gjorde meg interessert i bueskyting var heller ModigHunger Games og Ringenes herre.

Sara Liljeström sikte med baugen

Vi har forstått at du liker å være i skogen. Hva er det som lokker?
Jeg tror det er roen i skogen. For meg lokker stillheten som er vanskelig å finne i hverdagen. Den er det så mye lettere å finne ute i skogen.

Ok, vi forstår. Skjer det at laivere tar kontakt og vil ha deg med på middelalderspill?
Nei, det har aldri skjedd (latter). Jeg skyter nok med feil bue til å vekke deres interesse, sannsynligvis er de mer interesserte i en langbue i tre. Men om de godtar min metallbue, vil jeg gjerne være med.

Hvorfor er et fungerende syn viktig for en fremgangsrik bueskytter?
For min del er det kjempeviktig nettopp for å kunne se hvor jeg vil treffe. Jeg kunne aldri ha skutt uten linser.  I skogen kan lysforholdene variere kraftig, og det blir ofte enda vanskeligere når det er overskyet.

Hvilke øyeblikk får deg til å ville stoppe tid og rom?
I bueskyting er det når skuddet føles riktig allerede før man slipper pilen. Da føles det så innmari bra! Man får ofte sendt ut bra skudd, men noen ganger vet man bare at det sitter, og da trenger man knapt å se på tavlen etterpå. Bevegelsen når man akkurat har sluppet pilen og bakhånden fortsetter bakover, samtidig som pilen farer fremover – den er fantastisk.

Det høres herlig ut. Takk for intervjuet Sara. Lykke til med studiene og håper det blir flere gullmedaljer fremover. For dere som ønsker å oppleve skogen skikkelig, bestill linser fra oss, så sender vi dem rett hjem til deg.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine