lesebriller som kan hjelpe deg med å se hva du leser

Kjøpe lesebriller på nett – En guide for deg!

Det å ikke ha synsfeil når man blir eldre er veldig få forunt, og har man ikke allerede en synsfeil, er det i hvert fall vanlig at synet forandres når man begynner å komme opp i alderen. Den største grunnen for at det er slik er at øyets linse mister en del av elastisiteten når du blir eldre. Når linsen mister sin elastisitet, kan øyet enten gå mot å bli langsynt eller nærsynt.

Har det kanskje begynt å bli vanskelig å se teksten når du løser kryssord, leser en bok eller surfer på mobilen? Det kan bety at synet ditt har begynt å bli verre og at det kanskje er på tide å begi seg ut på jakten etter et par stilige lesebriller. Eller så har du kanskje allerede et par runde lesebriller, men skulle trengt å oppdatere modellen eller styrken på innfatningene dine. I denne guiden gir vi deg en god del tips som kan hjelpe deg på din jakt etter lesebriller på nett.

CJ9015-2001 C.Jacobsen

CJ9015-2001 fra C.Jacobsen finnes i 5 forskjellige farger

Bestill en tid hos din optiker

Lesebriller er den typen briller du ofte kan finne på for eksempel bensinstasjoner, matbutikker eller lignende. Denne typen av billige briller har en lavere styrke (vanligvis opp til +3,5) og har samme styrke på begge glassene. Dette fører kanskje til at du ser bedre enn du gjorde tidligere, men om du skulle ha forskjellig synsfeil på øynene kan det i stedet lede til at du overanstrenger øynene dine. For å unngå at du får feil styrke på lesebriller dine og gjør vondt verre, anbefaler vi deg å booke en synsundersøkelse via oss.

  • En optiker kan tilpasse brillene dine individuelt etter dine konkrete synsfeil gjennom å utføre en synsundersøkelse på plass.
  • Om du bestiller en synsundersøkelse via oss på Lensway, får du kjøpt briller for den summen som synsundersøkelsen egentlig skulle ha kostet deg.
  • Når du går på en synsundersøkelse så finner du et bredt utvalg av innfatninger som du kan prøve i ro og fred.

Synet endres alltid med alderen og det kan derfor være slik at man trenger å oppdatere eksisterende lesebriller eller kjøpe helt nye med tiden. Derfor kan det også  være en god idé å gå på en synsundersøkelse med jevne mellomrom for å sjekke om man trenger å endre styrken på glassene.

lesebriller

Hypnotize-Light Brown Smoke – finnes i tre forskjellige farger

Forskjellige typer av lesebriller

Den vanligste typen av lesebriller er tilpasset slik at du skal kunne se bedre på ca. 40 cm avstand, slik at du også skal enklere kunne lese en bok, se på en skjerm, eller andre liknende aktiviteter. Disse fungerer bra for de fleste som ikke har høyere styrke enn +3,5 på glassene sine. Men om du samtidig vil kunne se TV på lenger avstand eller kanskje arbeider på datamaskinen din til daglig, kan da i stedet progressive briller være noe for deg.

  • Progressive lesebriller er tilpasset slik at de har en gradvis overgang for øyet mellom forskjellige avstander, noe som gjør at øyet kan se like bra på 1 meters avstand med progressive glass som med klassiske lesebriller. Om du har blitt vant til vanlige glass, kan det ta litt tid før du venner deg til å bruke progressive glass. Normalt sett tar det 1-3 uker før du blir ordentlig venn med dine nye briller. Prøv å bruk de så mye som mulig, selv om det kanskje føles litt ubehagelig.
  • Fotokromatiske glass kan være en god idé om du har behov for å bruke lesebriller ofte og ved mange forskjellige anledninger på grunn av høyere styrke. Fotokromatiske glass beskytter øynene dine fra solen når du er utendørs og har antirefleks-glass som gjør glasset mørkere av UV-lys. Disse glassene er nærmest gudommelige for lyssensitive øyne som med en gang føles anstrengte på grunn av dagslys.
  • Ekstra sterke lesebriller er de lesebrillene som har en styrke på mellom +4,0 og +7,0 og disse glassene er som regel bare mulig å bestille fra en optiker online eller via et personlig besøk hos optikeren selv. Det er vanlig at man har forskjellige synsfeil på øynene, så gjennomfør alltid en grundig synsundersøkelse før du kjøper dine nye lesebriller.

Everyday - Gun The CollectionEveryday – Gun er en stilren lesebrille-innfatning fra The Collection

Beskytt øynene dine mot solen med polariserte lesebriller

Uansett om du bare har behov for å bruke lesebrillene dine ved visse bestemte anledninger eller om du trenger å bruke dem mesteparten av tiden, så er det faktisk veldig viktig at du også beskytter øynene fra solens UV-stråler. For å enklest kunne beskytte øynene dine er solbriller åpenbart den beste måten, samt å bruke et hodeplagg som caps eller hatt som skygger for ansiktet. Om du derimot bruker lesebriller ofte også utendørs, finnes det dessuten lesebriller som har innebygd solbeskyttelse –  nemlig polariserte lesebriller!

For deg som foretrekker å bruke linser når du er utendørs og bare bruker lesebrillene dine av og til, finnes det i dag også linser som er skapt og tilpasset for blokkere solens farlige stråling som skader øynene dine. Oftest holder det kanskje med et par bra solbriller, men denne typen av linser gir deg uansett full beskyttelse.  

Populære lesebriller hos Lensway

lesebriller fra Lensway

Madden – Gunmetal fra The Collection

Noen siste tips!

  • Et par briller er noe som du kommer til å bruke ofte og forhåpentligvis lenge, så velg dine innfatninger med omhu eller kjøp flere par briller og match de med dine antrekk!
  • Siden dit syn kan forandre seg en del med alderen, er det en god idé å ha det som vane å gå på synsundersøkelser med jevne mellomrom slik at du vet når det er på tide å oppdatere dine lesebrillers styrke.
  • Hos oss finner du et bredt sortiment av helt nye briller til lave priser, noe som gir deg muligheten til å finne briller som passer akkurat dine behov. 
Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

 Tilbake til magazine