Gå til kassen
   Bilde av en kvinne som sitter i sofaen med en nettbrett.

   Test ut nye linser uten å gå til optikeren

   Vurderer du å teste andre linser? Begynner dine nåværende linser å gnage eller holder de ikke på fuktigheten ikke hele dagen? Vil du finne noen som er mer prisgunstige? Dette er vanlige funderinger som mange linsebrukere får gjennom årene. Vi har laget en guide om hvordan du skal tenke når du bytter linser.
   Gruppe mennesker som smiler mot kameraet med solen bak dem.

   Linser etter livsstil

   Ved bytte av linser må du vurdere hva du er ute etter ved byttet? Vil du finne linser spesifikt for tørre øyne? Vil du bytte fra månedslinser til endagsliner eller til døgnetrundtlinser? Leter du etter noen som er mer prisgunstige? Et godt tips er å tenke på dine nye linser ut fra din livsstil. Er du veldig aktiv, eller har du problemer når det er pollensesong, kan endagslinser passe deg bedre. Bruker du linser hver dag, og ikke har noen problemer med håndtering av dine linser så kan månedslinser være valget for deg. Har du problemer med å ta ut linsene på slutten av dagen og heller vil ha linser du kan sove med? Da er døgnetrundtlinser noe for deg.

   Bilder av olika linseesker.

   Linser ut fra dine behov

   De fleste linsemerker har linser for ulike kategorier (basis, medium eller premium) som dekker flere behov og har ulike priser.

   Bilde av et kontaktlinse resept.

   Diameter og basiskurve

   På hver produktside finnes linsens basiskurve og diameter. Dine parametere finner du på din linseseddel, eller så kan du gå ut fra dine nåværende linser (du finner basiskurve på siden av linseesken). Disse parameterne trenger ikke å være akkurat de samme som din linseseddel når du tester nye linser. Det går bra med andre linser som har nærliggende basiskurve og diameter.

   • Basiskurve (BC) på en kontaktlinse beskriver linsen krumning i millimeter, altså hvor godt lisen sitter på ditt øye. Normalt er basiskurven mellom 8 – 10 mm.
   • Diameter (DIA) beskriver linsens størrelse. Myke kontaktlinser har en større diameter på 13.00 – 15.00 mm, harde kontaktlinser har en diameter på 9 – 10 mm.

   Dersom du er usikker på bytte av linse anbefaler vi alltid å rådføre deg med din optiker. Observer at en linseseddel og en brilleseddel er forskjellige.

   Everclear-linseesker.

   La øyet venne seg til de i 5 dager

   Tenk på at det kan ta opptil 5 dager for øyet å venne seg ved dine nye linser. Dersom det svir eller du får vondt i øyet skal du selvsagt ta ut linsen. For de som vil teste et nytt linsemerke har vi prøvepakker fra everclear som inneholder 5 kontaktlinser per pakke. everclear kan være et bra merke for deg å teste ut dersom du leter etter prisgunstige kontaktlinser med høy kvalitet og komfort som holder hele dagen.

   I prøvepakken kan du velge mellom:

   • everclear ADM 5-pack – prisgunstige endagslinser av hydrogel, et materiale som etterlikner øyets tekstur for optimal komfort som holder hele dagen.
   • everclear ELITE 5-pack ­– premium endagslinser laget av silikonhydrogel som slipper gjennom mer luft til øyet. Den nyere teknologien gir økt komfort og er et sunnere valg for øyet.