Gå til kassen
   Brunt øye

   Tørre øyne når du bruker kontaktlinser?

   Det er du ikke alene om. Mange opplever tørre øyne, særlig etter en lang dag i tørr kontorluft eller foran PC-en. Heldigvis finnes det en hel rekke fuktgivende linser, linsevæsker og øyedråper som kan løse problemet og motivirke tørre øyne direkte.
   Brunt øye

   Hvorfor får vi tørre øyne?

   Med årene reduseres tåreproduksjonen, og øynenes fuktighetsevne svekkes. Men det er også veldig vanlig å få tørre øyne som følge av dårlig innemiljø på arbeidsplassen. Det kan forårsakes av tørr luft, dårlig ventilasjon, store temperatursforskjeller eller klimaanlegg som virker irriterende på slimhinnene. Lange dager foran dataskjermen kan også være årsaken, ettersom vi ikke blunker like ofte når vi stirrer på en skjerm. Blunking er kroppens naturlige måte å gjenfukte øynene og fordele tårevæsken på. Dermed sier det seg selv at jo mindre vi blunker, desto tørrere blir øynene.

   To kontaktlinser

   Oppgrader til linser med ny teknologi

   Mange bruker linser som er fremstilt ved hjelp av gammel teknologi, og kunne med fordel ha byttet til mer moderne kontaktlinser. Den nye teknologien som står bak mange moderne linser sørger for at øyet tilføres mer fuktighet og oksygen. Hvis du kjenner deg tørr i øynene når du har på deg de vanlige kontaktlinsene dine, finnes det også linser som har ekstra høyt fuktighetsinnhold. Linser for tørre øyne er spesielt utviklet for å opprettholde fuktighetsnivået i øyet, og rundt 95 % av væsken i linsene varer i opptil 16 timer. Mange av kundene våre har valgt å oppgradere til de populære linsemerkene ACUVUE® OASYS 1-DAY with HydraLuxe™, MyDay daily disposable, everclear ELITE og mange andre.

   Les mer om premiumlinser her.

   Mann holder øyedråper foran øyet.

   Øyedråper og linsevæske

   For deg som er fornøyd med linsene du har, men likevel opplever den plagsomme følelsen i øynene på slutten av dagen, kan øyedråper være den beste oppskriften mot tørre og slitne øyne. Øyedråper finnes som gel, dråper og spray, og de kan kjøpes i engangspakker eller i en liten flaske som er lett å ta med seg.

   Hvis du bruker flerdagslinser og sliter med tørre øyne, kan det være en god idé å bytte linsevæske. Det finnes linsevæsker som er spesielt tilpasset tørre linser, og disse kan hjelpe til med å opprettholde fuktighetsinnholdet i kontaktlinsene dine.

   Pakning av Biotrue rewetting drops og Blink Intensive Triple Action.

   Hvilke øyedråper er best i test?

   Fra vårt rike sortiment med øyedråper har vi samlet sammen de som fungerer både når det kommer til hurtig og langvarig lindring.

   Blink Intensive Triple Action – 3-i-1 øyedråper som både lindrer, fukter og beskytter øynene dine. Øyedråpene er fremstilt med E-vitamin og liposomer som bidrar til å beskytte lipidlaget i øyet og som er spesielt utviklet for kontaktlinsebruk.

   Biotrue – inneholder hyaluronsyre som er naturlig tilstede i tårene våre, og bidrar til å beskytte, roe ned og smøre øyet. Øyedråpene kommer i forpakninger på 30 små og hygieniske engangspipetter. Det er dermed enkelt å ta de med seg dit du vil.

   Blink Eye Mist – en praktisk og hurtigvirkende spray som motvirker irriterte øyne. Bare spray en dose i øynene – du trenger ikke å ta av deg linsene. Et praktisk alternativ for deg som har en aktiv livsstil eller tilbringer mye tid i rom med klimaanlegg.

   Produkter

   1 - 5 av 5 produkter