nytilpassing for kontaktlinser

Linser for første gang?

Har du ikke brukt linser tidligere er det viktig at du oppsøker optiker for en nytilpassing. Da får du også en gjennomgang på hvordan du håndterer linsene.

Ved en nytilpassing for kontaktlinser innleder optikeren med å stille spørsmål om dine synsproblemer, synsbehov og allmenn helsetilstand. Intervjuet kalles anamnese og ligger til grunn for den videre undersøkelsen.

kvinne sette inn linse

Etter anamnesen fortsetter optikeren med ulike tester av øyet for å utrede tilstanden; krumning, størrelse og brytningsevne måles – og synsskarpheten blir testet.

HVILKEN LINSE PASSER DEG BEST

Basert på resultatene fra undersøkelsen finner optiker den type kontaktlinse som passer deg og livsstilen din best, altså hvilke linser som passer akkurat dine øyne – og evt. hvilken linsevæske.

Vil du senere bytte til en ny type kontaktlinse må du igjen oppsøke optiker for en ny tilpassing.

ny type kontaktlinse

BRILLE- OG LINSESEDDEL ER IKKE DET SAMME

En brilleseddel kan ikke benyttes ved bestilling av kontaktlinser, og omvendt.

Briller og linser har ulik avstand til øyet, noe som da også påvirker verdiene.

Ved utstedelse av linseseddel er det andre faktorer som spiller inn enn ved utstedelse av brilleseddel, eksempler er passform og væskeinnhold.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

 Tilbake til magazine