kvinne som bader med linser

Bade med linser

Mange linsebrukere spør om de kan bade med linser på. Her nevner vi ting det er verdt å notere seg når det gjelder kontaktlinser og vann.

Å svømme eller dusje med linser på er generelt ikke å anbefale siden det er stor risiko for infeksjon. En annen konsekvens er at linsene kan miste passformen når de utsettes for vann.

Mange tror det holder å ha hodet over vannet når de bader og beholder linsene på. Det er imidlertid alltid best å ta det sikre for det usikre og ta ut linsene, eller benytte svømmebriller.

bader og beholder linsene på

VERDT Å TENKE PÅ VED DYKKING

Bruker du briller og driver du med dypvannsdykking, er kontaktlinser og dykkermaske et supert alternativ. Det kan være lurt å bruke komfortdråper, både før og etter dykkingen, siden linsene kan bli tørre når en dykker ned i dypet.

Endagslinser er helt klart å foretrekke ved dykking siden det er lett å miste dem hvis du får vann innenfor dykkermasken. Det er selvfølgelig viktig å kontrollere at masken sitter godt før du hopper i vannet.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine