Dårlig bruk av linsebrukere kan være skadelig

5 UVANER HOS LINSEBRUKERE

Når du har brukt linser en stund, er det fare for at du utvikler uvaner som kan være direkte skadelige for øynene dine. Les om de vanligste uvanene og hvorfor du bør unngå dem.

Det kan være enkelt å lære seg å passe på linsene sine, men det kan være minst like enkelt å utvikle uvaner når det gjelder stellet av linsene. Her viser vi deg de fem vanligste uvanene og hvorfor du bør unngå dem.

1. Linser som brukes for lenge

Dessverre er en av de vanligste uvanene også en av de farligste: å bruke linser lengre enn de er beregnet for. Uansett om du bruker endagslinser, ukelinser eller månedslinser, bør du aldri ha dem lengre enn det som er meningen. De positive egenskapene til linsene forringes raskt, og lengre bruk enn beregnet kan føre til tørre øyne og eventuelt til øyeinfeksjoner.

2. Sove med linser

Hvis ikke kontaktlinsene er spesifikt utviklet for at du skal kunne sove med linser, bør du alltid ta dem ut før du går og legger deg. Øyelokkene er utformet for å fukte øynene dine om natten, slik at eventuelle bakterier forsvinner. Hvis du har linsene dine på, suger de til seg fuktigheten og du våkner med tørre øyne. I verste fall kan det føre til betennelser og skader på hornhinnen.

3. Gjenbruke linsevæsken

Når du har brukt linsevæske for å rengjøre linsene, bør du aldri gjenbruke denne linsevæsken. Du ville vel ikke tatt oppvasken eller vasket klærne dine i skittent vann? Når du har rengjort linsene dine med linsevæske, havner eventuelle bakterier og smuss fra linsene i linsevæsken. Gjenbruk av linsevæske kan føre til øyeinfeksjoner.

4. Bade og dusje med linser

Linser er designet for å holde fukten inne. Vann inneholder flere organismer som kan være skadelige for øynene dine, så hvis du bader eller dusjer med linser på øynene, blir vannet værende i øyet og kan gi øyeinfeksjoner.

5.Rengjøre linsene i munnen

Det burde være en selvfølge at man ikke rengjør linsene i munnen, men det er en uvane som altfor mange linsebrukere legger seg til. Munnen inneholder titusenvis av ulike typer bakterier, og de aller fleste av dem er skadelige å få inn i øynene.

Linser for alle behov – kjøp hos oss!

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine