briller med mineral- og plastglass

Plast- eller mineralglass

Når du skal kjøpe briller må du velge om du vil ha mineral- eller plastglass. Men hva er egentlig forskjellen på disse?

Plast- og mineralglas har begge sine fordeler, men også ulemper. I Norden har hele 80 % av alle briller plastglass.

PLASTGLASS

Dagens moderne plastglass har en likeverdig optisk kvalitet med mineralglass. Fordelen med plastglass er tyngden, de er omtrent halvparten så tunge som mineralglass og er dermed mer behagelig å ha på seg. De knuses heller ikke, dugger mindre og har bedre UV-beskyttelse.

For deg som ønsker veldig store eller rammeløse briller er valget enkelt – plast er da det eneste som holder.

Ulempen med plastglass er det myke materialet som får lettere riper.Trenger du høye styrker vil også glasset være tykkere. Disse faktorene kan unngås ved å velge et lettere glass som er hardhetsbehandlet.

briller med plastglass

MINERALGLASS

Mineralglass tåler mer og er derfor mindre utsatt for riper. Det er et materiale som passer ypperlig for deg som er veldig nærsynt (har høye pluss styrker). På grunn av høy brytningsindex blir glassene tynnere i kanten og brillen blir nettere og ser penere ut.

Det finnes i dag plastglass med samme egenskaper men de koster litt mer. Ulempen er at mineralglass er tyngre og tåler ikke mye støt, mister du dem på hardt underlag går de lett i stykker.

OVERFLATEBEHANDLING

Både for plast- og mineralglass finnes det ulike overflatebehandlinger å velge mellom. Siden plast er et relativt mykt materiale og dermed følsomt for riper, anbefaler vi hardhetsbehandlig ved valg av plastglass. Behandlingen gjør overflaten mer motstandsdyktig ovenfor ytre påvirkninger og glasset holder seg lenger ripefritt.

Både glass i plast- og mineralmateriale finnes med fast farge – som solbriller, eller med fotokromatiske glass som endrer farge etter hvor sterk solen er.

Alle våre kvalitetsglass er av plast og overflatebehandlet for best mulig komfort. Overflatebehandling er altså ikke noe du betaler ekstra for, den inngår i prisen.

I tillegg til at glassene er antirefleks- og overflatebehandlet, har de også en vannavisende egenskap som gjør at de dugger mindre ved temperaturforandringer.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine