mann som bruker linser når du løper

LINSER OG LØPING – 5 TIPS

Er du usikker på om du kan kombinere linser med løping? Få våre beste tips til hvordan du får maksimalt ut av løperunden uten å kompromisse med synet.

Mange linsebrukere bekymrer seg for å begi seg ut på løpetur med linsene sine helt unødig. Men vet du hva? Linser og løping er en god kombinasjon. Les våre tips, så kommer løping til å bli enda morsommere og lettere fremover.

1. Løp ubesværet med linser!

Pass på å nyte friheten som linsene gir. Med godt syn slipper du å bekymre deg for å gå glipp av glatte partier eller for å løpe feil vei. Vær i stedet fullt fokusert på teknikk og resultat. Og ha det morsomt.

2. Velg riktige kontaktlinser!

Endagslinsen er det absolutt vanligste valget for løpere, mange foretrekker linser som er utviklet for en aktiv livsstil, for eksempel Acuvue Oasys 1-day with HydraLuxeTM. Men du bør selvsagt velge linser etter optikerens anbefaling. Endagslinser er dessuten lette å erstatte i tilfelle du mister en linse.

3. Dropp briller – linser dogger ikke!

Å løpe med briller er ikke optimalt. De kan dogge, stengene kan hindre sikten din, og du må rette på dem hele tiden. Skulle du dessuten miste dem ned, koster reparasjonen en hel del. Sats i stedet på endagslinser og bytt til briller igjen når du er ferdig med løpeturen.

4. Hold oppsikt i løypa!

Når du bruker linser, har du et like godt perifert syn som personer uten synsfeil. Dra nytte av split vision-fordelen, så slipper du å kollidere med syklister, andre løpere, lekende barn og løse hunder.

5. Ikke gi opp!

Du må se på løpingen som et prosjekt, akkurat som du gjør med linsebruken. Du kan ikke bare sette inn et nytt par linser og forvente umiddelbar perfeksjon, nei slik fungerer det ikke! Øvelse gjør mester, og det samme gjelder løping. Så ta det rolig og gi det litt tid, så slipper du skader og misnøye.

 

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine