En kvinne med raske briller

Raske briller og raske solbriller for alle aktiviteter

Hva er raske briller kan man jo spørre seg selv? Raske briller er helt enkelt et par briller som er beregnet for aktiviteter der det er viktig at brillene sitter på plass og fyller sin fulle funksjon, som i sport eller løping for eksempel. Det finnes mange sportsaktiviteter som krever at du har raske briller, da du ellers kan risikere å miste brillene dine eller skade både deg selv og brillene.


For deg som har synsfeil og trenger et par raske briller med styrke for å kunne utøve sport, har vi derfor laget et eget innlegg som rikter seg inn på akkurat det. Denne artikkelen kommer også til å rikte seg inn på deg som er ute etter et par raske solbriller. Du trenger kanskje ikke å ha styrke på glassene dine, men trenger allikevel et par solbriller når du for eksempel løper, sykler, klatrer eller står på ski?

Hva er egentlig raske briller og raske solbriller?

  • Raske briller utmerker seg gjennom å helt enkelt være laget på en måte som gjør at de sitter veldig bra over neseryggen og ikke faller lett av. Her er det simpelthen ikke like stort fokus på bare å være fine, men mye mer på at de også skal være lette og behagelige.
  • Når man hører ordet raske solbriller er det nok mange som får opp et bilde av brede fargede briller i blå eller oransje toner. Ofte møter du en syklist i full fart med et par raske solbriller for å slippe å bli blendet av motlyset for eksempel. Kanskje ser du dem like ofte i løpesporet eller langs veiene.
  • Funksjonaliteten i denne typen av briller er helt enkelt at de skal sitte på plass for å gi deg som bruker en større frihet. Synsfeil kan være begrensende når det kommer til utøvingen av sport, men med et par raske solbriller eller raske briller får du en betydelig større bevegelsesfrihet. 

Tips på raske briller fra Lensways sortiment

Hos Lensway finner du mange modeller av raske brilleinnfatninger fra merket Oakley. Det som gjør denne typen av briller raske er nettopp at funksjonaliteten er avsett for fysiske aktiviteter der det kreves at de er lette og sitter på plass. Ved bestilling så kan du velge styrken som du har på din brilleseddel både på vanlige innfatninger og på solbriller.

 Hvem trenger raske briller og hvorfor?

Et par raske briller eller raske solbriller er med eller mindre livsnødvendig i visse aktiviteter i de tilfellene du lider av større synsfeil. Om du er ute og løper i skogen og risikerer å miste brillene dine så utsetter du samtidig deg selv for fare.

Alle med synsfeil kan f.eks. ikke bruke linser og da er det bra å ha et par forskjellige modeller å velge mellom, f.eks. et par som du har når du er hjemme, et par på jobben og et par raske briller når du utøver fysiske og mer anstrengende aktiviteter.

Det er også veldig viktig at du bruker raske solbriller når du f.eks. står på ski for å beskytte synet og for å kunne se så bra som mulig. Visse sporter er med risikofylte og innebærer at man kan skade seg dersom man ikke ser hvor man setter føttene sine. Sport som dette kan gjelde for er klatring, fiske, fjellvandring, sykling, løping, skigåing og mye mer. 

Hvorfor er raske solbriller oftest lilla, blå eller oransje?

Det finnes så klart sporty og raske solbriller som har andre farger enn disse to, men det er allikevel veldig vanlig at glassene går i blå eller oransje toner. Fargene på glassene innehar faktisk en hel del funksjoner selv om man kanskje ikke har tenkt på det: 

Lilla/blå: Tar bort refleksjoner og blendinger og er den perfekte fargen å ha på glassene dersom du befinner deg på vannet, kjører bil eller når du befinner deg der det er snø. Aktiviteter som raske solbriller med blå/lilla glass passer for er derfor seiling, fiske, slalåm/langrenn, scooterkjøring, bilkjøring osv.

Oransje: Oransje er faktisk den perfekte allround-fargen når det kommer til forskjellige lysforhold. Det er en farge som nøytraliserer de aller fleste lys. Det tar bort blått kaldt lys, forsterker kontrastene og gjør at du ser bedre når det er tåkete. Når du driver med sport og aktiviteter utendørs så er dette den ultimate fargen på glassene på de raske brillene dine.

Valget av farge på glassene dine er viktig

Så hvilken farge burde du velge på dine raske solbriller? Det største spørsmålet da er hvilken type aktivitet du oftest utøver og i hvilket miljø du da befinner deg. Om du ofte befinner deg i miljøer der det finnes en risiko for å bli blendet, som på havet eller ute i bakkene med snø, så er det helt klart at et par glass i en blåere tone er å foretrekke. Briller med fotokromatiske glass som reagerer automatisk på UV-lys er også et veldig godt valg for å unngå UV-stråling. 

Om du utøver mange forskjellige aktiviteter der du trenger å bruke raske solbriller så er det best å velge en varmere tone på glassene som heller går mer mot den oransje siden. Denne fargen er beregnet for mange forskjellige miljøer og passer for de aller fleste lysforhold! Det er viktig å velge et par raske solbriller med UV-beskyttelse også slik at man alltid beskytter hornhinnene fra å skades av sollyset. 

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine