Horninnfattede briller

Horninnfattede briller – helt rett i tiden!

Helt først dukket de horninnfattede brillene opp i Europa på 1800-tallet og var på denne tiden en dyr og ettertraktet brillemodell. Cat eye-modellen som ligner på horninnfattede briller har vært på moten siden 60-tallet og stammer altså opprinnelig fra de horninnfattede brillene. Så hva er horninnfattede briller og hvordan ser de egentlig ut?

Denne typen av brilleinnfatning har funnets i veldig lang tid – nærmere 100 år! Til å begynne med var horninnfattede briller laget av skilpaddeskall eller av horn. I dag etterligner man ofte de eldre modellene i skilpaddefarge eller hornfargede briller med plast som materiale i stedet. Plasten som denne brilletypen lages av har oftest blitt formet slik at den føles og ser ut som horn mer enn plast.  

Dagens modeller av horninnfattede briller har ofte skilpaddefarging for å etterligne de første variantene av denne brillemodellen. De fleste horninnfattede briller er spraglete i brune, beige og svarte toner, men det er også vanlig å få dem i svart. Mange bruker denne brilletypen bare som tilbehør uten styrke, for eksempel for å bruke dem til et spesielt antrekk. Du vet vel at du kan bestille alle våre briller uten styrke? Alle våre innfatninger leveres med 90 dagers angrerett, slik at du får god tid til å kjenne etter om brillene dine passer deg.

Horninnfattede spraglete briller i firkantet modell

Horninnfattede spraglete briller i firkantet modell

Horninnfattede briller – populære siden 60-tallet

De modellene vi har kunnet se etter at horninnfattede briller ikke lagdes av horn og skilpaddeskall mer har vært populære siden 60-tallet. Da fikk stilen på dem gjerne være litt mer elegant og sofistikert. Her var det mange fantastiske moteinspiratorer som bar horninnfattede briller, og de ble et sterkt signal på at man var filosofisk og intellektuell.

Horninnfattede briller kan være runde, ovale eller rektangulære i formen og har vært tilbakevendende som et populært valg i mange år fram til nå. Mange ser på denne brillemodellen som retro og det er vi helt enig i – horninnfattede briller er mer enn retro, de er helt enkelt kule! Denne brilletypen gir uten tvil karakter til de aller fleste ansikter, uansett i hvilken form de kommer. 

Horninnfattede briller fra The Collection

Horninnfattede briller fra The Collection

Hvilken modell av horninnfattede briller passer deg?

Det finnes en hel del forskjellige horninnfattede briller å velge mellom og som nevnt finnes de i forskjellige former som passer til ulike ansiktsformer. Sjekk ut våre favoritter nedenfor og finn dine nye briller! 

Horninnfattede briller fra C.Jacobsen
Horninnfattede briller fra C.Jacobsen
Horninnfattede spraglete briller i firkantet modell
Horninnfattede spraglete briller i firkantet modell fra C.Jacobsen
Tynne horninnfattede briller fra Ray-Ban
Tynne horninnfattede briller fra Ray-Ban
Horninnfattede tortoise-briller

Horninnfattede tortoise-briller fra The Collection
Horninnfattede briller i skilpaddemønster

Horninnfattede briller i skilpaddemønster fra C.Jacobsen

Merker vi liker!

I vårt sortiment kan du finne flertallet modeller av horninnfattede briller og fra forskjellige merker. Noen av våre absolutte favoritter er blant annet designmerket C.Jacobsen som leverer modell etter modell av klassiske design-innfatninger i en prisklasse som helt klart er rimelig for de fleste.

Et annet merke som vi synes er helt utrolige når det kommer til brillemodeller er det klassiske designermerket Ray-Ban briller. De ligger i en noe høyere prisklasse, men har en hel del forskjellige stiler å by på i sitt sortiment. Her kan du velge og vrake blant alt fra fargeglade og synlige buer til mer stilrene og klassiske.  

Bestill horninnfattede briller enkelt online

Om du finner din favoritt-innfatning i sortimentet så er det enkelt å bestille dem online fra oss og få dem levert hjem raskt og enkelt. Du gjør det på følgende måte når du bestiller fra oss:

  • Trykk på “Velg type og styrke” og fyll i dine styrker etter optikerens ordinasjoner. 
  • Her kan du også velge om du vil ha enkeltslipte glass (standardmodell) eller lesebriller, progressive briller eller terminalbriller. 
  • Når du er klar så legger du brillene dine i varekurven, der du siden går inn og avslutter kjøpet. 
  • Brillene dine kommer til å leveres hjem til deg rett i postkassa di.

Alle briller som du bestiller fra Lensway leveres med kvalitetsglass der antiripebeskyttelse og antirefleksbehandling inngår i standardglassene. Du kan dessuten på alle våre modeller legge til vår optimal-pakke for å styrke glassene dine enda mer med skittavstøtende overflate, UV-beskyttelse og utøket ripebeskyttelse dersom du ønsker det.

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine