En mann som har tørre øyne på linser

Tørre øyne når du bruker linser?

Du er ikke alene! Men du og mange andre som bruker linser kjemper mange ganger helt unødvendig med tørre øyne. Det finnes i dag massevis av fuktgivende linser, linsevæsker og øyendråper som kan løse problemene og fungere som en direkte hjelp mot tørre øyne. Dersom du bruker linser anbefaler vi på det sterkeste å bruke linser for tørre øyne, da disse kan bevare fukten i øynene dine en hel dag.  

På mange arbeidsplasser sitter mennesker og kjemper med tørre øyne, og framfor alt er det i tørre kontormiljøer det da er snakk om. Å sitte lenge foran en dataskjerm kan dessuten lett framkalle tørre øyne. Dette kommer av at du da ikke blunker like ofte og blunkingen er kroppens naturlige måte å fukte øynene på. En annen faktor som framkaller tørre øyne er luftkondisjoneringen som det ofte er i kontormiljøer.

Disse endagslinsene holder øynene dine fuktige hele dagen lang og gir samtidig UVA og UVB-beskyttelse for dine øyne. Passer perfekt for allergikere da det tynne materialet holder linsene frie for belegg.

En hjelp i nøden mot tørre øyne!

1. Linser for tørre øyne

Linser for tørre øyne er spesielt utviklet for å bevare øyets fuktighet og hjelpe dine øyne å se klart og føles friske hele dagen. Om du som linsebruker lider av tørre øyne så er linser for tørre øyne virkelig alfa og omega, da de hjelper deg enormt med dine problemer.

Om du føler deg tørr i øynene når du har på dine vanlige kontaktlinser så bør du velge linser som har et høyere fuktighetsnivå og som er laget spesifikt for tørre øyne. Det finnes også linser for ekstremt tørre øyne som lindrer plagene også for deg som har ekstreme besvær med irriterte øyne.

2. Bytte av linsevæske

En annen måte å bli kvitt tørre øyne på kan være å bytte linsevæske. Det finnes linsevæsker som er spesielt tilpasset for akkurat tørre øyne-linser og hjelper til med å bevare dine kontaktlinser fuktige. Dagens litt mer oppdaterte linsevæsker har en avansert formel som hjelper linsene å bevare fukten ytterligere.

Linsevæsken bruker du også for å rense og skylle linsene dine, samt i din linseeske over natten dersom du bruker månedslinser. Å bruke en linsevæske for tørre øyne både renser og holder linsene dine fuktige hele dagen.

3. Øyendråper

For deg som bruker linser og opplever den der grusete følelsen i øynene, er det virkelig øyendråper som er den beste og raskeste hjelpen. Øyendråper kombinert med linser for tørre øyne er absolutt den beste kuren mot tørre og trøtte øyne. Øyendråper og linser går ofte hånd i hånd for å gi den perfekte hjelpen.

Øyendråper finnes både som gel og dråper og kan kjøpes både i engangsforpakninger eller i en liten flakse. Visse øyendråper krever at du tar ut linsene dine mens du drypper øynene. Les også mer om øyedråper som er de beste i å teste her. Øyendråper gir fukt til dine øyne på et blunk!

Ordentlig behagelige og fuktgivende linser laget spesielt for astigmatisme/brytningsfeil. Byttes ut etter bruk og er tynne og bevarer fukten hele dagen lang. Passer veldig bra for personer som jobber foran dataskjermen der øynene ofte overanstrenges. 

Dags for å bytte linser for tørre øyne?

Det er et veldig vanlig problem å få tørre øyne når du bruker kontaktlinser, som da føles ubehagelige og skjærer i øynene. Om du opplever disse problemene så bør du bestille en tid hos en optiker for å sjekke om du trenger å bytte linser eller endre styrke på linsene dine og få en ny linseseddel. Vi anbefaler deg å besøke optikeren minst en gang per år.

  • Linser skal hverken gnage eller føles når de sitter rett i øynene, men tørre øyne kan resultere i at linsene føles ubehagelige da linsen suger opp for mye av øyets væske.
  • Å bytte til et par kontaktlinser som er laget spesielt for nettopp besvær med tørre øyne kan redde deg fra plagene.
  • Det finnes progressive linser for tørre øyne, endagslinser, månedslinser og til og med døgnet rundt-linser for tørre øyne som kombinert med linsevæske og øyendråper for tørre øyne gir deg den ultimate hjelpen.

Det er unødvendig å gå rundt med disse plagene når det finnes så mange muligheter til å slippe unna de verste plagene. Om du føler at det skjærer i øynene av dine nåværende linser eller at du ofte plages av tørre øyne burde du ikke vente med å komme til bukt med problemene.

Dette er de perfekte månedslinsene for deg som ikke liker å sette inn og ta ut linsene og kan brukes døgnet rundt. Virker dypt fuktgivende og hjelper øynene å puste da de slipper igjennom opp til 5 ganger mer oksygen enn vanlige kontaktlinser.

Hvilke linser er best for tørre øyne?

For deg som er ute etter å skaffe linser for tørre øyne, er det første du må tenke på at du har en oppdatert linseseddel fra optikeren slik at du vet hvilken type linser du skal bruke. Linser som er laget for tørre øyne har en spesiell teknologi som gir linsen et høyere innehold av vann og samtidig slipper så mye oksygen som mulig til øynene.

Dagens fantastiske teknikk for linser har gjort det mulig for mange linsebrukere å bli kvitt sine plager med tørre, sviende og irriterte øyne. Linser for tørre øyne kan beholde opp mot 95% av væsken i linsen i opp til hele 16 timer per dag. Nedenfor presenterer vi noen av Lensways beste linser for tørre øyne for deg som vil bestille linsene dine online og slippe å lete blant våre produkter.

For deg som lider av ekstremt tørre øyne så er disse endagslinsene en redning i nøden med et fuktighetsnivå på hele 69%. Holder øynene dine fuktige hele dagen helt til sent på kveld. 

Sara Wallin

Sara Wallin

REDAKTÖR LENSWAY

Modeexpert och trendspanare

  Tilbake til magazine