kvinne med linser med UV-beskyttelse.

Linser med
UV-beskyttelse

Det er dumt å utsette øynene for unødig UV-stråling. På samme måte som du beskytter huden din om sommeren, må du også beskytte øynene dine mot solens farlige stråler.

Å utsette øynene for langvarig eksponering for UV-stråling kan ikke bare skade den tynne huden på øyelokkene, men også øyets linse og hornhinnen. Solstråler kan også bidra til at du utvikler grå stær. Forskning har vist at grå stær i ett av fem tilfeller er forårsaket av solskader. Men beskytter linser mot farlig stråling?

Å alltid bruke solbriller eller en beskyttende caps når du oppholder deg i direkte sollys, burde være en selvfølge, men slik er det ikke alltid. Hvis du bruker linser, kan det være greit å vite at det finnes linser med UV-beskyttelse.

linser med UV-blokkerende filter
Merk at linser med UV-blokkerende filter er bra som et komplement, de gir ikke fullgod beskyttelse mot solen alene.

– Visse kontaktlinser produseres med UV-beskyttelse, en såkalt UV-blokker, og det er bra. Men dette gir ikke på noen måte fullgod beskyttelse. De UV-blokkerte linsene beskytter til en viss grad øyets egen linse og netthinnen, noe også hornhinnen gjør. Derimot trenger også delene som ikke dekkes av kontaktlinsen, beskyttelse. Øynene kan bli solbrente, akkurat som huden, sier optiker Carl Fredrik Kanington.

Noen tror kanskje at overskyet vær beskytter mot UV-stråling og lar derfor være å beskytte seg. Men slik er det selvsagt ikke! For å få fullgod UV-beskyttelse må man bruke gode og heldekkende solbriller og helst en bredbremmet hatt. Øynene dine kommer til å takke deg!

Tips!

  • Velg linser med UV-blokkerende filter.
  • Kombiner linsene med dekkende solbriller og hatt.

Usikker på om linsene dine har UV-beskyttelse? Spør vår kundeservice, telefon 800 84 600.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine