en mann som ikke lider av pollenallergi

Lindre allergien med øyedråper og linser

Med våren kommer både lyset, fuglesangen og de grønne vekstene fram, men når naturen står i flor dukker samtidig allergisesongen opp. Våren er en periode som for mange dessverre forbindes med kløende øyne og rennende nese. Øyedråper mot allergi kan lindre disse symptomene og riktige linser kan gjøre hverdagen enklere for deg som plages med dette.

Røde, kløende, rennende eller hovne øyne er ofte symptomer på allergi. Øyeallergier er et alvorlig problem for et stort antall mennesker over hele verden. Omtrent 1 av 10 lider av en form for øyerelatert allergi. Her har vi hentet fram noen tips som kan hjelpe deg gjennom pollensesongen.

Hjelper øyedråper mot allergi?

Det finnes reseptfrie øyedråper som lindrer symptomene ved allergi. Av og til kan man måtte kombinere øyedråper med antihistamintabletter for beste resultat. To typer øyedråper brukes aller mest for å lindre allergiske plager i øynene: antihistaminer og kromoner.

Mange øyedråper for allergi inneholder konserveringsmiddel som kan feste seg på linsen og irritere øyet. Av noen konserveringsmiddel-typer kan dessuten linsen bli misfarget. Prøv derfor å finne allergiøyedråper uten konserveringsmiddel.

øyedråper mot allergi

Hvilke øyedråper er best for allergier?

Fra vårt store sortiment av øyedråper har vi samlet sammen de som fungerer best for en rask lindring under pollensesongen. Men hvilke øyedråper er det som er best i test?

Blink Intensive Triple Action 

3-i-1 øyedråper som både lindrer, gir fukt og beskytter øynene dine samtidig. Øyedråpene er designet med E-vitamin og liposomer som beskytter lipidlaget i øyet. Blink Intensive Triple Action er dessuten spesielt framstilt for å passe sammen med kontaktlinser. 

 

øyedråper for en rask lindring under pollensesongen

Biotrue øyedråper

Biotrue inneholder hyaluronsyre som allerede finnes naturlig i tårene våre. Stoffet roer ned, beskytter og smører øynene. Disse øyedråpene kommer dessuten i en pakke med 30 små, hygieniske engangspipetter for at du enkelt skal kunne ta dem med deg hvor du vil. Helt uten konserveringsmiddel.

 

allergiøyedråper

Blink Eye Mist 

En praktisk, hurtigvirkende spray som motvirker plagsomme øyne. Du sprayer en dose i øynene uten at du trenger å ta ut linsene. Et praktisk alternativ for deg som har en aktiv livsstil eller sitter i et luftkondisjonert rom.

 

Blink Eye Mist Øyespray

Øyedråper med antihistamin lindrer allergisymptomer

Antihistaminer blokkerer histaminene som slippes ut av kroppen i øyets slimhinne når en allergisk reaksjon framkalles. Øyedråper som inneholder antihistaminer anbefales som oftest fordi de først og fremst er hurtigvirkende. Effekten er derimot ikke langvarig. Du kan derfor måtte bruke disse øyedråpene flere ganger daglig.

Kromoner i øyedråper for en forlenget virkningstid

Øyedråper som inneholder kromoner, til forskjell fra antihistaminer, er mer langtidsvirkende, men må derimot brukes daglig over en lenger periode før de har en virkning på den allergiske reaksjonen. Derfor må disse øyedråpene begynne å brukes før allergiperioden setter i gang.

Bytt til endagslinser ved allergi

Den britiske forskeren James Wolffsohn og kollegaene hans ved Aston University gjorde en undersøkelse på hvordan bruken av linser påvirker øynenes reaksjon på pollen. Studiet viste at de som brukte endagslinser faktisk fikk mindre irritasjon i øynene. Endagslinsene utgjør altså en slags beskyttende barriere mot pollen. Visse endagslinser har i tillegg fuktgivende egenskaper som har positive effekter for den som er allergisk.

Allergener fra pollenkornet fester seg letter på linser og det er derfor det kan være bra å bytte fra månedslinser til endagslinser under allergisesongen. Slim- og proteinnivået i øynenes tårevæske øker markant når luften er full av pollen, noe som forkorter linsenes brukstid. Derfor kan det være smart for deg som linsebruker å bytte til endagslinser under pollensesongen for å minske risikoen for irritasjon. Med endagslinser får du alltid en ny, ren linse i øyet og du slipper den ekstra rengjøringen som kreves for månedslinser ved pollensesongen.

Hvilke endagslinser er best for allergisesongen?

Vi har samlet sammen de endagslinsene som vi kan anbefale dersom øynene dine blir ekstra plagsomme under allergisesongen.

everclear ELITE

Billige endagslinser som er et mer skånsomt valg for øynene dine. Laget av silikonhydrogel som tilfører optimal oksygentilførsel til øynene, noe som gir komfort som varer hele dagen lang. Perfekt dersom du sitter foran en dataskjerm under lange perioder i løpet av dagen.

 

endagslinser for allergisesongen

ACUVUE Oasys 1-Day with Hydraluxe 

Hemmeligheten bak disse linsene er HydraLuxeTM-teknologien som øker linsenes prestasjon og komfort. De er laget spesielt for å kunne brukes i krevende omgivelser.

 

endagslinser som er et mer skånsomt valg for øynene dine

Dailies Total 1

Tynne endagslinser laget av silikonhydrogel og med høyt nivå av vann og høy pusteevne. Dette gjør at Dailies Total 1 ligner øyets egne naturlige vanninnhold.

 

Tynne endagslinser

Vær snill mot øynene dine

Til tross for alle positive egenskaper hos endagslinser og øyedråper, skal du ikke vente med å oppsøke profesjonell hjelp om du fortsatt opplever kløe og irritasjon i øynene dine. Er irritasjonen for stor for å bruke linser, anbefaler vi at du lar øynene dine hvile i noen dager og i stedet bruker briller for å gi øynene en sjanse til å hente seg inn igjen.

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine