SOVE MED LINSER

FARLIG Å SOVE MED LINSER?

Du kommer sent hjem fra en kveld ute med venner. Du skal bare hvile litt på sengen før du gjør deg klar for å legge deg. Snart sover du dypt resten av natten, men hva skjedde med linsene?

Kjenner du deg igjen? Det er fort gjort å sovne med linsene på, og det har sannsynligvis skjedd med alle linsebrukere.

Men hvor dumt er det egentlig å sove med linser? Hvis du sovner med linsene på én gang, kommer du sannsynligvis ikke til å oppleve noen større problemer, men det betyr ikke at du skal slurve og få for vane å sovne med dem på.

Skjer det flere ganger, eller hvis du bevisst sover med linser som ikke er beregnet på det, er det ikke sunt for øynene dine.

DETTE SKJER MED ØYNENE DINE

Når du er våken, får hornhinnen nemlig oksygen fra både luften og øyets tårevæske, men når du sover, får ikke hornhinnen like stor tilførsel av oksygen og tårer, siden du ikke blunker. Hvis du da også har på deg kontaktlinsene, reduseres oksygentilførselen enda mer.

Det kan føre til at linsen tørker eller trekker seg sammen i øyet, som kan forårsake påvirkning på hornhinnen, som i sin tur kan føre til en infeksjon.

– Det er som regel ingen katastrofe å ta en liten høneblund med linser på, men det er heller ikke noe som anbefales, med mindre du bruker døgnet-rundt-linser, sier optiker Carl Fredrik Kanington.

TENK PÅ DETTE:

Hvis du skulle oppleve problemer med røde øyne, synsendringer eller betennelse, og hvis det føles som noe irriterer øynene, må du umiddelbart ta kontakt med din optiker.

Som oftest blir øynene bra igjen hvis de bare får hvile fra linsebruken, men hvis det skulle være nødvendig med mer enn litt hvile, er det bra å få hjelp i god tid.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine