kontaktlinser faller ikke ofte ut

Dette gjør du dersom linsen faller ut

Dagens moderne kontaktlinser faller ikke ofte ut, men i blant skjer det allikevel. Her noen nyttige tips for hva du trenger å gjøre dersom linsen skulle falle ut.

Hvor ofte har du mistet dine linser? Sikkert ikke så ofte? Væskeinnholdet i øyet er nemlig høyere i øyet enn det er i kontaktlinsen, noe som gjør at linsen kleber seg fast til øyets hinne. I dag finnes også ulike typer av linser som er tilpasset etter ulike behov, for eksempel for deg med tørre øyne eller en aktiv livsstil.

gråter og linser hopper ut

Skulle ulykken derimot være ute, for eksempel om du får noe i øyet, eller gråter og linser hopper ut, finnes et par ting å tenke på.

Hygiene er A og O

Mister du linsen utendørs eller på urene overflater er det alltid best å være på den sikre siden og bytte til en ubrukt kontaktlinse. På den måten kan du være helt sikker på at det ikke har festet seg noe skitt og bakterier på linsen eller at den har fått en ripe som irriterer hornhinnen.

kontaktlins

Om du mister en linse på gulvet bør du alltid skylle den med linsevæske eller i en steril saltvannsløsning før du setter den inn igjen.

Slik rengjør du på best mulig måte

Vask og tørk alltid hendene før du rører dine kontaktlinser. Det er også bra å kontrollere at overflaten på den mistede linsen er uskadd. God hygiene er ekstra viktig for deg som har månedslinser eller ukeslinser, mens endagslinser byttes ut hver dag og er derfor enklere å håndtere.

linse bør du alltid skylle den med linsevæske

Husk på at du ikke kan gjenbruke linsevæske. Da finnes det en risiko for at skitt havner på dine øyne noe som kan lede til øyeninfeksjoner. Rengjør heller ikke dine linser i munnen eller med saliva i hånden. Den menneskelige munnen inneholder tusenvis av bakterier som kan være skadelig for dine øyne.

Når du bytter linser

Mange bytter og oppbevarer linsene på badet. Som oftest skjer jo morgen- og kveldsrutinene her, og det er jo stort sett alltid et speil på badet. Vær derimot oppmerksom på at det på badet finnes en rekke bakterier som trives godt i fukt. Vær derfor ekstra nøye med hygiene når du setter i og tar ut linsene på badet.

Kontaktlinser, som er nesten gjennomsiktige

Kontaktlinser, som er nesten gjennomsiktige, kan være vanskelig å se. Derfor har nesten alle linser en håndteringsfarge i en svak blå nyanse. Dette påvirker ikke din øyenfarge eller ditt syn, men det gjør det lettere å se linsene i forpakningen og i linsebeholderen.


Har du noen egne spørsmål eller funderinger? Tvil ikke med å ta kontakt med vår kyndige kundeservice på telefon 800 84 600.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine