Barn og linser

En vanlig misforståelse er at barn og unge ikke kan bruke kontaktlinser. Sannheten er at det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke linser. Grunnregelen er at barnet må klare å håndtere linsene.

Mange foreldre lurer på om barna er klare for å bruke kontaktlinser. Svaret på spørsmålet avhenger av hvor ansvarsbevisst barnet er. Barnet må også lære viktigheten av god hygiene.

OPTIKEREN HJELPER DEG

Avgjør du at barnet er klar for kontaktlinser må du først bestille time hos en optiker. Optikeren vil kontrollere at det ikke finnes noe hinder for å ta i bruk kontaktlinser. Har barnet brukt briller tidligere? Merk da at brilleseddelen ikke kan benyttes ved bestilling av linser (brille- og linseverdier samsvarer ikke).

Hos optikeren får barnet også en gjennomgang av hvordan man håndterer linser. Det handler om grunnleggende ting som hvordan man setter dem på – og hvordan man tar dem av.

ENDAGSLINSER ER DET NATURLIGE VALGET

Det naturlige valget for barn er endagslinser. På den måten slipper barnet en stor del av stellet og kan bare kaste linsene når dagen er omme. Det er viktig å ha et par briller liggende som som kan brukes til avlastning for eksempel på kveldstid, eller ved forkjølelse når det er vanskelig å bruke linser.

FORDELER MED LINSER

En stor fordel med linser er at de gir barnet stor bevegelsesfrihet, ikke minst ved utøvelse av idrett. Med linser unngår de også dugg på glassene, og linser med UV-beskyttelse skjermer barnets øyne mot farlige stråler.

En annen fordel er at de kan bruke

solbriller uten styrke.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine