Linser til barn

Linser til barn? Her er alt du trenger å vite!

Mange tror at synsfeil først og fremst handler om at man blir eldre, men dette er en misoppfatning siden synsfeil også er veldig vanlig blant barn og yngre mennesker. En annen misoppfatning hos mange er dessuten at barn og ungdommer ikke kan bruke linser. Men sannheten er at det ikke finnes noen aldersgrense for dette. Grunnregelen er i stedet at barnet må være ansvarsfullt nok til å kunne håndtere kontaktlinser.

Og da er det store spørsmålet: Hvordan vet man som forelder om barna sine er klare til å begynne å bruke kontaktlinser? Følg med videre i vår guide og få svar på spørsmål som du kan ha når det kommer til linser for barn.

Hvordan vet jeg om barnet mitt er ansvarsfullt nok for å kunne ha kontaktlinser?

Det finnes ingen konkret alder der man sier det passer å begynne med kontaktlinser for barn. Dette avhenger helt av om barnet kan ta ansvar og har lært å ta seg av sin personlige hygiene. Det er viktig at barnet er såpass modent att hun eller han kan sette inn og ta ut linsene på egen hånd uten behov for hjelp fra en voksen.

Hvordan vet jeg om barnet mitt trenger kontaktlinser?

Om barnet ditt har synsfeil som krever at barnet alltid må bruke briller, er kontaktlinser til barn det perfekte alternativet. Spesielt for barn som er veldig aktive eller utøver en form for sport eller idrett, da briller lett kan være i veien og hemme barnets frihet til å bevege seg.

Hvor skal jeg begynne når jeg vil skaffe linser til barnet mitt?

Om du bestemmer deg for at barnet ditt er klar for å bruke linser, trenger du først å bestille en time hos optikeren. Der kommer optikeren til å kontrollere at det ikke finnes noen hinder for å bruke linser for barn. Tenk dessuten på at linseordinasjonen og brilleseddelen er to forskjellige ting, så selv om barnet ditt har en brilleoppskrift fra før av kan man ikke bruke det for kontaktlinser. Hos optikeren kommer dessuten barnet ditt til å få en gjennomgang av hvordan man tar vare på og håndterer kontaktlinser, samt lære seg hvordan man setter dem inn og tar dem ut.

Hvordan vet jeg hvilke linser som passer best for mitt barn?

Det naturlige valget når det gjelder kontaktlinser til barn er å satse på endagslinser. På den måten slipper barnet ditt en stor del av håndteringen og kan bare kaste linsene sine når dagen er slutt. Det er derimot viktig å ha et par briller som komplement til linsene. Barnet kan bruke brillene sine som avlastning på kvelder og i helgene, eller når en forkjølelse gjør at det blir vanskelig å bruke linser.

Hva er fordelene med linser for barn?

  • En stor fordel med linser til barn er at de kommer til å gi barnet en mye større bevegelsesfrihet.
  • Spesielt brukbart er linser dersom barnet ditt driver med en idrett. Mange barn som trener er redde for at de skal skade brillene sine når du utøver sporten sin, noe som hemmer barnet en hel del fra å kunne gjøre sitt beste.
  • Ved bruk av linser sammenlignet med briller så få barnet et betydelig bedre perifert syn, noe som i sin tur gir barnet en betydelig forbedret reaksjonsevne.
  • Kontaktlinser til barn hjelper barnet med å få at mer korrekt og klart syn.
  • Med linser for barn slipper barnet dessuten problemer med dugg på brilleglassene sine.
  • Det finnes også kontaktlinser for barn som tilbyr beskyttelse mot solens farlige UV-stråler.

Er linser for barn sikkert?

Generelt sett er det ofte enklere for barn å bruke kontaktlinser enn det er for eldre når de først har lært seg hvordan man skal håndtere dem. Dette er fordi barn ikke har like mye anlegg for å få tørre øyne, noe som er mye vanligere ved synsfeil når man er eldre. Når du gjør et besøk hos din optiker, kommer optikeren til å hjelpe deg å velge ut tilpassede linser for barn. Det sikreste alternativet er også som vi har nevnt tidligere å bruke endagslinser for barn, da dette er det mest hygieniske.

Våre beste linsetips for barn!

Vi håper at vår guide har svart på spørsmålene du har hatt når det kommer til å skaffe linser til barnet ditt. Når du siden har kommet så langt at du har vært med barnet ditt til optikeren for en synsundersøkelse og har fått en ordinasjon for linser, er det på tide å skaffe deg linsene!

 Vi har samlet noen av våre favoritter fra vårt sortiment av linser for barn slik at du kan finne de perfekte linsene for ditt barn. Alle linser som vi tipser om nedenfor er endagslinser, noe som definitivt er det sikreste alternativet for barnet ditt da det fastholder en veldig høy komfort i øynene og er spesielt tilpasset et barns øyne.

1-Day Acuvue Moist linser til barn

1-Day Acuvue Moist

Veldig tynne og behagelige endagslinser som holder øynene fuktige helt til det er på tide å ta dem ut på kvelden! Disse linsene passer veldig bra for allergiske barn.

 1-Day Acuvue TruEye linser

1-Day Acuvue TruEye

 Uslåelig deilige endagslinser som knapt kan merkes når man dem på og dessuten motvirker trøtte øyne. Passer bra for barn som sitter mye foran dataen eller på mobilen/nettbrettet. 

Dailies AquaComfort Plus linser

Dailies AquaComfort Plus

Disse endagslinsene har en høy fuktighet og føles supermyke med en gang man har satt dem inn. Passer bra for barn som er aktive eller som har problemer med tørre og irriterte øyne.

Dailies Total 1 linser

Dailies Total 1

Endagslinser som har fått beste karakter fra mange brukere. Disse linsene er spesielt tilpasset for å kunne puste samtidig som de også avgir fukt til øynene, og de er laget av et veldig tynt materiale.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine