Gå til kassen
   Blått øye

   Slik kommer du deg gjennom allergisesongen

   Våren er en periode som mange assosierer med rennende øyne og nese. Men visste du at forskning viser at linser skaper en beskyttende barriære mot pollen? Her har vi samlet 4 tips på hvordan du best tar vare på øynene dine under denne vanskelige perioden.
   Kontaktlinseforpakninger for Dailies Total 1, everclear ELITE og Acuvue Oasys HydraLuxe.

   #1 Bytt til endagslinser

   Endagslinser er et snillere alternativ for oynene dine under pollensesongen. Pollenkornene setter seg lett fast i linsene og reduserer linsenes levetid. Med endagslinser får du derimot alltid en ren linse å bruke og en optimal beskyttelse for øyet i løpet av dagen.

   Til endagslinsene

   Kvinne og mann med sølvfargede brilleinnfatninger, kvinnen lener hodet mot mannens skulder og ser inn i kameraet.

   #2 Få deg et par reservebriller

   Det er bra å ha et par reservebriller til hende, når ens besvær blir for store. Dersom øynene har blitt svulne og irriterte, er det bedre å la øynene hvilke noen dager, og da kommer dine reservebriller til bruk. Sørg for å ha et par briller med oppdaterte styrker hjemme, eller hvorfor ikke også ha et par med solbrilleglass og styrker hjemme når du ikke kan bruke dine vanlige solbriller.

   Til reservebrillene

   Åpnet kontaktlinsebeholder med en åpnet linsevæske over.

   #3 Rengjør linsene nøye

   Proteininneholdet i øynenes tårekanaler økes merkverdig når luften er full av pollen. Pollenkornene setter seg lett fast i linsene under dagen. Om du bruker månedslinser er det derfor ekstra viktig å rengjøre linsene nøye i slutten av dagen.

   Tenk på at det er viktig å vaske hendene grundig og deretter tørke de ordentlig slik at det ikke lenger er vann på hendene før du håndterer linsene. I vanlig vann kan det nemlig forekomme bakterier som kan forårsake øyebetennelse. Vask derfor heller aldri linseetuiet i vanlig vann, men bruk i stedet linsevæske til dette.

   Til linsevæskene

   Mannen holder en flaske med øyedråper foran øyet.

   #4 Bruk øyedråper

   Ved allergi anbefales ofte øyedråpermed antihistaminer i første omgang, disse finnes tilgjengelige på apoteket og begynner å virke allerede etter 15 minutter.

   Vanlige øyedråper uten antihistaminer lindrer dog også symptomer ved allergi og disse kan du kjøpe hos oss på Lensway. Øyedråper finnes som gele, dråper og spray og kan kjøpet i både engangsforpakinger eller i en linse flaske som er smidig å ta med seg.

   Til vårt utvalg av øyedråper