Gå til kassen

  Maksimer din synskomfort: Alt du behøver å vite om linsevæske

  Visste du at den lille flasken med linsevæske er en skikkelig superhelt for dine øyne når du bruker kontaktlinser? Den holder ikke bare dine linser rene og freshe, men er også nøkkelen til å holde dine øyne friske.
  Hva er linsevæske og hva brukes det til?

  Hva er linsevæske og hva brukes det til?

  Linsevæske brukes for å rengjøre, desinfisere, forvare og skylle kontaktlinser. Dens hovedsakelige funksjon er opprettholde linsenes hygiene, komfort og prestasjon. Væsken er utformet for å eliminere mikroorganismer, proteinbelegg og andre forurensninger som kan samles på kontaktlinsene under bruk. Gjennom å regelmessig bruke linsevæske, holder du dine øyne freshe og behagelige å bruke. Samtidig minimeres risikoen for øyeinfeksjoner og irritasjoner.

  Ulike typer av linsevæske

  Ulike typer av linsevæske

  Det finnes flere ulike typer av linsevæske, og valget beror ofte på brukerens spesifikke behov og kontaktlinsens materiale. Her er to vanlige typer av linsevæske:

  Alt-i-en-løsninger: Disse er de mest populære og mest behagelige alternativene siden de kombinerer flere funksjoner i en enkelt væske. Alt-i-en-løsninger rengjør, desinfiserer, forvarer og skyller kontaktlinsene. De er ideelle for deg som vil ha en enkel og praktisk løsning.

  Vi har mange alt-i-en-linsevæsker i vårt sortiment, her er noen av de mest populære: everclear REFRESH, ReNu Multi-Purpose, Opti-Free Express, Extend

  Peroksidløsninger: Disse væsker inneholder hydrogenperoksid for å rengjøre og desinfisere kontaktlinsen på dypet. De krever en spesiell forvaringsbeholder med en innebygd nøytraliseringsprosess for å sikkerhetsstille at hydrogenperoksiden brytes ned før linsene brukes igjen. Det er viktig å lese instruksjonene nøye på denne typen av linsevæske, da man ikke kan bruke linsene før nøytraliseringsprosessen er klar.

  Våre peroksidvæsker: Aosept Plus, EasySept, Oxysept 1-Step

  Uavhengig av hvilken type av linsevæske som brukes, så er det viktig å følge produsentens instruksjoner og regelmessig bytte ut linsevæsken i henhold til anbefalingene, for å sikkerhetsstille en optimal øyehelse og komfort.

  Hvordan velger jeg den beste linsevæsken for mine øyne?

  Hvordan velger jeg den beste linsevæsken for mine øyne?

  Hvilken linsevæske som er den beste for dine øyne, avhenger av flere faktorer. Du behøver å ta hensyn til dine kontaktlinser, hvor følsomme dine øyne er og livsstil når du velger mellom de ulike alternativene. Er komfort, effektivitet eller pris mest viktig for deg? Test gjerne ulike merker og typer av væsker for å finne den som passer deg best.

  Råd for håndtering av kontaktlinser

  Råd for håndtering av kontaktlinser

  • Ved all håndtering av kontaktlinser så er det viktig at du først vasker hendene nøye. Bruk gjerne en mild såpe og et håndkle som ikke loer.

  • Bruk aldri vann fra springen for å rengjøre dine kontaktlinser, for å unngå spredning av mikroorganismer i øyet.

  • Rengjør kontaktlinsene med linsevæske med en gang når du har tatt de ut.

  •Gni linsene med fingrene sammen med noen dråper linsevæske og skyll deretter med rikelig linsevæske.

  • Fyll ditt linseetui med to tredjedeler ny linsevæske, og la linsene ligge i linsevæske i minst fire timer. Bruk aldri linsevæsken flere ganger.

  • Steng flasken med linsevæske godt etter bruk.

  • Skyll etuiet etter bruk med desinfiseringsvæske og la det lufttørke.

  • Bytt ut linseetuiet med et nytt hver måned eller når linsevæskeflasken er tom.

  • Bruk ikke linsevæske som har gått ut på dato.

  • Bland aldri ulike linsevæsker eller en gammel linsevæske med en ny.

  • Rør aldri flaskens åpning, for å unngå at smuss eller bakterier kommer i kontakt med væsken.