et par som har solbriller som passer ansiktsformen

Velg rett solbriller for din ansiktsform

Når det kommer til solbriller så vet de aller fleste at det er en av de beste tilbehør når det kommer til å sprite opp hvilket antrekk som helst. Mange velger å ha flere forskjellige modeller solbriller i samlingen sin for å kunne variere innfatningene avhengig av hvilken stil man har. Vi har alle forskjellige ansiktsformer og for å finne rett solbriller for din ansiktsform så har vi laget den perfekte guiden for deg.

Hvilke solbriller passer meg?

Uansett om du er ute etter solbriller for et rundt ansikt eller en avlang ansiktsform, kommer du til å lære deg hvilke modeller du bør holde utkikk etter som matcher nettopp din ansiktsform. Vi kommer derfor til å presentere deg for forskjellige modeller av solbriller etter hvilken ansiktsform de passer. I vårt sortiment av solbriller finner du blant annet klassiske pilotbriller og runde solbriller

Hva slags ansiktsform har du?

For å finne ut at hvilke solbriller som passer hvilken ansiktsform best så er det nok best om vi utgår fra 4 forskjellige hovedtyper som alle passer forskjellige former av briller. For at du lettest skal kunne vite hvilken av disse kategoriene du havner i, har vi delt de 4 opp i grove drag under.

Men før vi går nærmere inn på de forskjellige ansiktstypene så er det bra om du går og steller deg foran speilet for å undersøke hvilken av disse ansiktsformene som passer din best. Undersøk ansiktet ditt nøye i speilet; er det avlangt, kort, stort, lite, rundt, kantete, osv? Et lite ansikt passer f.eks. ikke for store solbriller og et par små solbriller ser heller ikke så bra ut på et stort ansikt. Velg deretter den typen som du synes passer best etter ditt ansikt.

Firkantet ansiktsform

De personene som har et firkantet ansikt har som regel en litt bredere panne og karakteriseres av en bred hake og litt brede kinnben. Siden en person med en firkantet ansiktsform har et mer kantete ansikt så passer de best runde eller ovale solbriller.

Passer best: Mykere solbriller som er runde eller ovale.

Runde gullinnfatninger med brunt glass
Runde gullinnfatninger med brunt glass – myker enkelt opp et ansikt med skarpere drag!
Runde solbriller med grønt glass.
Runde solbriller fra C.Jacobsen med grønt glass.

Oval eller avlang ansiktsform

Om du har et ovalt ansikt så faller du inn under beskrivelsen av å ha en avsmalnende hake sammenlignet med pannen og at du har jevne proporsjoner og myke drag i ansiktet. Høyden på ansiktet ditt er lenger enn bredden av ansiktet og denne ansiktsformen er heldig nok å passe de aller fleste solbriller. Solbriller for en oval ansiktsform som virkelig gir et løft til ansiktet ditt er rektangulære solbriller eller sommerfuglformede solbriller som gir kontrast til det myke ansiktet ditt.

Du passer best: Kantete og litt mer synlige solbriller, som f.eks. rektangulære solbriller, firkantede og sommerfuglformede. Du passer de fleste modeller.

Stilige firkantede innfatninger med grønt glass.
Stilige firkantede innfatninger fra C.Jacobsen med grønt glass.
Pilotmodell med svart innfatninger og grønt gradert glass
Pilotmodell med svart innfatninger og grønt gradert glass fra C.Jacobsen.

Hjerteformet ansiktsform

Om du har et hjerteformet ansikt så har du smalere hake, høye kinnben og en litt bredere panne. Ansiktsformen din passer i så fall veldig mange solbriller og du kan med fordel velge både mer synlige og kantede modeller og litt mykere, runde modeller da de aller fleste passer deg bra.

Du passer best: Runde solbriller og cateye-solbriller er noe som passer deg aller best!

Gjennomsiktige solbriller med svart glass
Gjennomsiktige solbriller med svart glass fra C.Jacobsen som er både diskré og synlige på en og samme gang.
Runde sølvfargede solbriller med gråblått glass
Runde sølvfargede solbriller med gråblått glass fra C.Jacobsen.

Rund ansiktsform

Et rundt ansikt er jevnt og mykt med rund hake og brede kinn. Ansiktet er ca like langt som det er bredt. Om du har et rundt og fyldig ansikt så apsser du best i innfatninger som gir den optiske illusjonen av et lenger og smalere ansikt. Du kan med fordel bruke litt mindre innfatninger og du skal helst unngå store og runde solbriller. 

Du passer best: Rektangulære, firkantede solbriller med smalere innfatninger.

Solbriller i pilotmodell med sølvfargede innfatninger
Solbriller i pilotmodell med sølvfargede innfatninger fra C.Jacobsen.
Svarte solbriller med svart glass med en svak cateye-touch
Svarte solbriller med svart glass med en svak cateye-touch fra C.Jacobsen.

Skape balanse i ansiktet ditt

Når du stiller deg spørsmålet: Hvilke solbriller passer meg best? Så er det en god idé å alltid ha som mål å skape balanse i ansiktet ditt. Dette kan også ha med å skape balanse i forbindelse med den stilen du velger å ha på antrekket ditt. Om du har et litt tøffere antrekk så kan du framheve stilen ytterligere med et par passende solbriller.

Om du har en rund ansiktsform så kan litt mer firkantede solbriller være med å jevne ut ansiktet ditt på samme måte som et par myke ovale solbriller skaper balanse i et mer firkantet ansikt. Når du har lært deg hvilke modeller som passer best til din ansiktsform så kommer du enkelt til å kunne finne nye solbriller på null komma niks!

 Enkelt å bestille online hos oss

Vi mener at det skal være enkelt å klikke hjem sine favorittbriller når man skal kjøpe dem på nett. Når du endelig har funnet en passende modell for ansiktsformen din fra vårt sortiment så er det deretter superlett å bestille solbrillene dine og få dem hjem på et blunk. Når du har valgt solbrillene gjør du bare det følgende for å bestille dem:

  • Klikk på «legg i varekurven».
  • Gå deretter inn i varekurven. 
  • Fyll inn dine opplysninger og klikk på «fullfør kjøp».
  • De nye solbrillene er nå på vei hjem til deg!

Vi hos Lensway har fått gode anmeldelser hos Trustpilot takket være vår dyktige og behjelpelige kundeservice og raske leveranser. At våre kunder er fornøyde er superviktig og noe vi alltid strever etter. Du kan derfor regne med god kvalitet hver gang du bestiller en vare fra vårt sortiment.

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine