Gå til kassen
  Slik får du riktig størrelse på dine nye innfatninger

  Slik får du riktig størrelse på dine nye innfatninger

  Vurderer du å kjøpe dine briller online? Godt valg! Her er noen tips for hvordan du skal tenke for å finne et par innfatninger som passer ditt ansikt perfekt. Et bra utgangspunkt er å begynne å måle opp dine gamle innfatninger.
  Mål bredden på dine gamle briller

  Mål bredden på dine gamle briller

  Start med å måle bredden på dine nåværende briller fra skruen på stangfestet på innsiden. Dette gir den en oppfatning om hvilken størrelse på briller som passer deg. Dette er en av de viktigste elementene i å finne brillen som passer deg perfekt. Foruten at det er ubehagelig, så vil en for smal innfatning gjør at ditt ansikt ser bredere ut, og en innfatning som er for bred kommer til å gjøre at ansiktet ditt ser smalere ut. Stengene skal ligge mot tinningen uten å klemme.

  Tyd din størrelsen på dine gamle briller

  Tyd din størrelsen på dine gamle briller

  Dersom du ser på innsiden av stengene på dine gamle briller så viser de ulike mål på dine nåværende briller. Da vet du ca. hvilke mål som du har å forholde deg til når du leter etter nye briller online.

  · A-mål er det venstre nummeret og det står for glassets bredde (ofte mellom 40 mm – 60 mm).

  · D-mål er det midterste nummeret som viser avstanden fra glasskant over nesen. Passformen over nesen er viktig for komfort og hvordan brillene sitter på nesen. Metallinnfatninger, i motsetning til plastinnfatninger, har justerbare neseputer og er mer stillbare til nesens form og bredde.

  · Det siste nummeret er stanglengden fra skrue til enden, altså stangtippen. Målet viser hvor lang stangen skulle være om den var helt rett. Stenger går an å bøyes og kan derfor uten problemer avvike 5 mm fra hva du har hatt tidligere. Et tips er å legge stangtippen i varmt vann en liten stund for å gjøre den ekstra bøybar.

  Velg innfatning eller innfatningens bredde

  Velg innfatning eller innfatningens bredde

  Alle våre brilleinnfatninger på vår hjemmeside er sortert på størrelsene XS – XL. For hver innfatning finnes det dessuten en rekke spesifikke mål.

  Bredden på våre innfatninger angis 5 forskjellige størrelser:

  XS: 109 – 117 mm
  S: 118 – 125 mm
  M: 126 – 133 mm
  L: 134 – 141 mm
  XL: 142 – 150 mm

  På vår hjemmeside kan du filtrerer på innfatningens størrelse gjennom å gå inn på "Alle innfatninger" og klikke på "Vis Filter". Du kan selv fylle i innfatningens bredde dersom du klikker på "Innfatningens størrelse". Les vår guide om hvordan du kjøper briller online.