Gå til kassen
  Kvinne ler og holder i sine svarte og gullfargede briller.

  Velg briller etter ansiktsform

  Alle passer i briller. Det gjelder bare å finne et par innfatninger som passer deg. Et bra utgangspunkt er å gå etter din ansiktsform. Fortsett å lese for å finne ut av hvilken ansiktsform du har og hvilke innfatninger som burde passe deg.
  Kvinne med svarte briller ser inn i kameraen og smiler. Røde streker er tegnet i en sirkel rundt kvinnens ansikt.

  Runde og ovale ansikter

  En rund ansiktsform kjennetegnes av fyldige kinn og en rund hake. Runde ansikter passer i rektangulære, firkantede og smale innfatninger for å skape definisjon og dyp i ansiktet. Ansiktet oppfattes som lengre og smalere i disse formene. Unnvik store, runde innfatninger som gjør at ansiktet ser rundere ut.

  En oval ansiktsform kjennetegnes av jevne proporsjoner og en hake som er smalere enn pannen. Høyden på ansiktet er lengre enn bredden. Ovale ansikter passer i det meste, spesielt i oversized og brede innfatninger. Test gjerne et par rektangulære briller, pilotbriller eller wayfarers for å skape tydeligere vinkler i ansiktet og fremhev dine naturlige drag.

  Mann med svarte briller ser inn i kameraen og smiler. Røde streker er tegnet i en firkant rundt mannens ansikt.

  Firkantede og diamantformede ansikter

  En firkantet ansiktsform kjennetegnes av en bred panne, en sterk kjevelinje og bred hake samt brede kinnben. Firkantede ansikter passer i runde, cat-eye, wayfarers eller pilotbriler for å myke opp skape kurver. Briller som sitter høyt på nesen er smigrende for den firkantede ansiktsformen, og får ansiktet til å se lengre ut. Unngå innfatninger som er rette i bunnen som gjør at ansiktet ser skarpere ut.

  Diamantformede ansikter karakteriseres av fyldige kinn og smal panne og hake. Ovale, runde og pilotformede briller passer best til denne ansiktsformen da det skaper balanse og harmoni i ansiktet.

  Kvinne med svarte briller ser inn i kameraen og smiler. Røde streker er tegnet i en oval form rundt kvinnens ansikt.

  Triangelformede og avlange ansikter

  Triangelformede ansikter deles inn i triangelform med bunnen opp, og triangelform med bunnen ned. Dette betyr at pannen er bredere og haken smalere (triangelform med bunnen opp), eller at pannen er smalere og hake bredere (triangelform med bunnen ned). For begge ansiktsformer passer pilotbriller og cat-eye briller perfekt. For triangelform med bunnen opp er firkantede, runde og wayfarer-innfatninger et smigrende valg. For triangelform med bunnen ned er det bedre å gå mot rektangulære, ovale og clubmaster-innfatninger for å fremheve ansiktstrekkene.

  En avlang ansiktsform kjennetegnes av et smalt og langt ansikt med høye kinnben, lengre nese og høy panne. Avlange ansikter passer de fleste former, men bør unnvike rektangulære og firkantede former som gjør at ansiktet ser lengre og smalere ut.

  Brilleinnfatninger i ulike farger og former.

  Tenk på brillenes passform

  Nese: om du har en lang nese så er det fordelaktig å velge en innfatning med en rundere nesebro for at nesen skal virke kortere. Har du en kort nese er nøkkelhullsbroen det perfekte valget da nesen oppleves lengre.

  Øyebryn: tenk på å velge en innfatning hvor kurven på toppen av brillene følger øyebrynets form. Øyenbrynene skal synes litt ovenfor innfatningens ramme. Unngå briller som sitter på en slik måte at øyebrynet synes for mye under innfatningens øvre del av rammen.

  Øyne: For tettsittende øyne så velg innfatninger med smal nesebro. Det gir inntrykk av at ansiktet er bredere. Øyne med bred avstand mellom seg passer i en tydelig markert nesebro slik at avstanden ikke virker så bred mellom øynene.

  Selvfølgelig så spiller størrelsen på innfatningen også inn på passformen. Les mer om størrelse på innfatningen her.