kvinner med fargede solglass

Vår guide for solglass – Skreddersy dine egne solbriller

Hos oss har du muligheten til å skreddersy dine egne solbriller, uansett om du velger solglass som er med eller uten styrke. Finn en innfatning som passer deg ut fra vårt store sortiment av briller. Til dine skreddersydde innfatninger kan du velge mellom 3 forskjellige typer solglass til briller: vanlige solglass, fargeskiftende solglass og polariserte solglass.

Alle brillene vi har er CE merket uansett om de har optiske glass eller solglass. Det betyr at alle våre glass kommer med 100% dekkende UV-beskyttelse. De er i filterkategori 3 og har 85% mørkhet som betyr at øynene dine ikke kommer til å være synlig gjennom glasset.

Velg solglass med eller uten styrke

For alle våre solglass til briller kan du velge om du vil ha styrke eller ikke. Om du heller vil ha solglass uten styrke, fyller du bare i at du har +0.00 i styrke i brilleseddelen din. Angi deretter pupilleavstand (PD) 31 på både venstre og høyre øye.

Ønsker du derimot å ha styrke i solglassene dine går det også bra. Da kan du ha solglass for nærsynthet, progressive solbriller samt lesebriller med solglass. Fyll da bare i brilleseddelen som normalt og velg til slutt hvilken type solbrilleglass du vil ha til innfatningene dine.

Les mer om hvordan du kjøper briller online 

Vanlige UV-blokkerende solglass – velg mellom 3 farger

Disse glassene er for deg som kun vil ha et par vanlige solbriller. Glasset kommer med 100% UV-beskyttelse i kategori 3, altså med 85% mørkhet, slik at du ikke ser øynene gjennom glasset. Her kan du velge mellom 3 forskjellige farger.

Grå: Grå farge gir det mest naturtro fargebildet for deg som ser gjennom glasset. Dette er den tradisjonelle fargen som de aller fleste solbriller pleier å ha.

Brun: Den brune fargen gjør at kontrastene blir litt større og at alt får en varmere undertone.

Grønn: Utad kommer solglassene dine til å ha et grønt skjær, men for deg som har dem på kommer du ikke til å se stor forskjell på fargene. Hele synsbildet kommer altså ikke til å bli grønt selv om du ser gjennom disse glassene.

Når man skal velge farge på glassene sine pleier vi å anbefale at man baserer valget på hvilken farge man har på innfatningene. Er innfatningen svart eller sølv, pleier grå solglass å passe best. Har du derimot brune eller brunmelerte innfatninger ser brunt glass veldig fint ut.

Transitions® solglass – glass som skifter farge

Et bra alternativ dersom du har sol- eller lysfølsomme øyne er fargeskiftende fotokromatiske glass. Fargeskiftende brilleglass er også et bra valg for deg som bruker briller til vanlig og vil slippe å bytte til solbriller når det er sol ute, eller dersom du føler deg tvunget til å bruke linser når du vil ha solbriller på deg. Disse glassene stiller seg nemlig automatisk om til passende mørkhet når de kommer i kontakt med solens UV-stråler. Jo mer UV-lys, desto mørkere bli de. De blir aller mørkest på en solfylt sommerdag og når da opp til maksgrensen på 85% mørkhet, kategori 3, slik som de andre vanlige solglassene vi har.

Våre fargeskiftende glass har et Transitions Signature®-filter fremstilt av Essilor. Du får optimal kvalitet og en jevn farging som er i rett tone avhengig av hva du velger. Du kan velge mellom grå og brun farge. Når du kommer innendørs blir glassene lyse igjen og ser ut som vanlige optiske briller. De blir ikke mørke i bilen, da bilens glassrute også er UV-blokkerende som gjør at brilleglassene ikke føler UV-strålingen selv om det blir lyst for øynene.

Polariserte solglass – økt synskomfort ved bilkjøring

Solens stråler reflekteres når de treffer et blankt eller hvitt objekt. Det polariserte filteret blokkerer dette lyset som reflekteres. Du får derfor et mye klarere syn. Polariserte glass er perfekt å bruke dersom du skal være ut til sjøs, stå på ski eller kjøre bil. De gir økt synskomfort og kan likestilles med en oppgradert versjon av vanlige solbriller.

Mange som har hatt et par polariserte solbriller med UV-beskyttelse for bilkjøring for eksempel føler ofte at det kan være vanskelig å bytte tilbake til vanlige solbriller fordi de savner den skarpheten som polariserte glass gir. Her kan du, akkurat som med de andre glassene, velge mellom grå og brun farge.

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine