rengjøring av briller

Slik unngår du riper på brilleglassene

“Hvordan unngår jeg å få riper på brilleglassene mine?” Dette spørsmålet får vi ofte og her forteller vi om de vanligste årsakene til riper, og hvordan man unngår dem.

Et bra vedlikehold øker levetiden på brillene med flere år, og du vil også se bedre når du har dem på deg. Riper er ikke bare en skjønnhetsfeil, de fører også til at lyset spres feil -noe som kan føre til at øynene blir irriterte. Så hvordan unngår du dette?

BRILLEETUI og brillerLegg brillene dine i etuiet når du ikke bruker dem så unngår du riper i glassene.

1. OPPBEVAR BRILLENE DINE I BRILLEETUIET

Et godt utgangspunkt er å alltid oppbevare brillene i etuiet når de ikke er i bruk. Ligger de løse i lommen er sjansen stor for at det dannes riper.

2. TØRK AV BRILLENE

Puss glassene daglig med en mikrofiberklut spesiallaget for briller. Støv og smuss kan lett føre til små riper i glassene som med tiden vil ødelegge dem. Ikke glem å skjerme kluten for unødvendig støv, la den ligge i etuiet når den ikke er i bruk.

3. SKYLL I LUNKET VANN

Skyll brillene dine under lunkent vann før du pusser dem. Da fjerner du partikler som ellers risikerer å sette riper på overflaten. Unngå å skylle dem i for høy temperatur da dette kan føre til sprekker i glassets overflatebehandling.

4. BRUK PUSSEMIDDEL

Bruk pussemiddel laget for briller eller et PH-nøytralt oppvaskmiddel. Rengjøringsmidler som inneholder ammoniakk (for eksempel vindusvask) må aldri benyttes. På den måten ivaretar du overflatebehandlingen. Bruk heller aldri aceton ved rengjøring av glass eller innfatning da det kan ødelegge overflatebehandlingen og materialet brillene er laget av.

5. UNNGÅ HØY VARME

Unngå å utsette brillene dine for høye temperaturer. Ikke la dem følge med i badstuen og vær ekstra forsiktig når du åpner ovnsdøren. Temperaturer over 80 grader skader selv de mest bestandige brillene.

Lær mer om hvordan du tar vare på brillene her.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine