en mann med runde briller

Runde briller anses i dag for å være en designklassiker

John Lennons stil var banebrytende og han gjorde runde briller til et ikonisk objekt. Runde briller anses i dag å være en designklassiker og har også blitt en elsket modell selv for solbriller. Sånn har det derimot ikke alltid vært. Nå gjør pantobriller et stort comeback.

På 1920-tallet, da den runde formen ble lansert, anså man modellen som like trendy og lokkende som brede skulderputer er i dag (det vil si ikke så ettertraktet). Det ukule stemplet kan delvis forklares med at gratisbrillene som ble gitt ut av det engelske helsevesenet til sine pasienter på 50-tallet nettopp var runde. Slik var det også med de brillene som den norske hæren ga ut når det trengtes.

På 60-tallet gjorde derimot popartisten, og likeså mye stilikonet, John Lennon de forhatte brillene til et soleklart motetilbehør. Panto-modellen (som de store runde brillene John Lennon brukte også kalles) har siden vært en favoritt blant mange moteikoner og artister. Mange kjente personligheter som har integrert pantobrillene i sin personlige stil er blant annet Liam Gallagher, Ozzy Osbourne, Woody Allen, Johnny Depp og Steve Jobs.

I dag er runde briller en klassiker og vi har siden de store trendsetterne sett runde innfatninger både litt her og der. En av de mest kjente ikonene som bar et par runde briller er så klart Harry Potter, som kanskje ikke akkurat klassifiseres som et stilikon – men han er minst like kjent for sine briller som for sitt lyn i pannen!

Et par runde retro briller er helt klart en investering som siden sin storhetstid aldri har gått helt ut av moten og blitt ansett som umoderne, selv om helt runde briller fikk en ganske humpete start. Runde solbriller for menn var virkelig populært på 70-tallet og det har i de senere tiårene blitt mer og mer populært også med runde solbriller for dame.

Solbriller runde
Små runde briller

Hvem kler runde briller?

Det kan av og til være vanskelig å vite hvilken form på innfatningen som passer ansiktsformen best, og det er selvfølgelig også et spørsmål om personlig stil. Runde svarte solbriller er en tidløs klassiker som er både trendy og kan matches lett med mange stiler og som derfor passer mange. Pantobrillen passer både kvinner og menn og det finnes både runde briller for menn og runde damebriller som er spesielt tilpasset det myke kvinnelige ansiktet eller det mer harde og kantede mannlige ansiktet.

Store runde briller kan se superstilig ut på en person og se helt merkelig ut på en annen. Derfor er det best å prøve deg fram. Kanskje passer ansiktsformen din bedre et par små runde briller i stedet for store, for eksempel. Et bra tips er å prøve briller med rund innfatning i en fysisk butikk der du har mulighet til å prøve ut flere forskjellige modeller før du bestemmer deg for hvilke som passer deg best. En ansiktsform som passer runde briller best er de som er litt mer firkantede og de passer ikke like bra på et avlangt smalt ansikt.

Runde solbriller er alltid på moten

Mange synes at moderne runde briller med enkeltslipte glass er vanskelig å bruke til hverdags, men synes derimot at det er med trendy med runde solbriller for å beskytte øynene mot den sterke solen. Runde vintage solbriller er vanlig å se hos mange stilikoner og motebevisste, og vi har sett dem komme tilbake i flere sesonger de siste årene, noe de dessuten kommer til å gjøre i brillemoten 2020. Hvorfor ikke beskytte øynene dine fra solens farlige stråling med et par runde solbriller i gull eller kanskje runde solbriller med speilglass? Det finnes modeller som passer alle!

Noen tips fra vårt sortiment på skikkelig stilige runde solbriller:

Billige runde solbriller
Solbriller runde glass

Bruk runde briller til hverdags og til fest

Det finnes runde briller for menn og for kvinner med en feminin touch. Det finnes også mange unisex modeller som passer for både mann og dame. Et par runde briller anses av noen for å være en dristig form på brillene, men vi synes det er trendy og lett å matche til både hverdags og fest! Synes du at runde briller med farge eller tykke innfatninger er litt «too much» så kan man for eksempel velge et par tynne, stilrene innfatninger i metall.

Nedenfor finner du noen av våre absolutte favoritter fra vårt sortiment av runde briller:

 

Runde gull briller

Enkelt å bestille runde briller online fra Lensway

Uansett om du er ute etter et par runde briller med styrke eller et par runde solbriller uten styrke, så er det enkelt å gjøre en bestilling hos Lensway. Om du vil bestille en av modellene som vi har tipset deg om i dette innlegget eller en annen innfatning som du har funnet i vårt brede sortiment, så er det ikke vanskelig i det hele tatt.

Før du kan bestille et par briller med styrke hos Lensway, må du ha en brilleseddel fra optikeren din som viser hvilken styrke og synsfeil du har på øynene dine. Med denne seddelen kan du enkelt bestille de rette brillene for deg.

Når du har funnet de rette innfatningene, gjør du bare på følgende måte: 

  • Trykk på den røde knappen der det står «Velg type og styrke» og da kommer det opp noen alternativer.

  • Velg om du vil ha enkeltslipte, progressive, lesebriller eller terminalbriller på dine valgte innfatninger.

  • Fyll deretter ut alle dine spesifikasjoner og mål i følge din resept som du har fått fra optikeren. Om du har besøkt noen av de vanligste optikkjedene (Synsam, Interoptik, Brilleland, Specsavers) kan du laste ned seddelen din direkte uten å fylle den ut selv.

  • Når du er helt ferdig, så trykker du igjen på den røde knappen med «Legg i handlevogn» og da flyttes varen din til handlevognen der du kan fullføre kjøpet ditt.

  • De nye brillene dine er nå bestilte!
Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine