briller med antirefleksbehandling

Hvorfor velge briller med antirefleks?

Når du kjøper nye briller hos oss så tilbyr vi også flere ulike Overflatebehandlinger for dine glass. En overflatebehandling både forlenger holdbarheten og bidrar til et bedre syn. Så hvorfor nøye seg med det nest beste?

Hardhet- og antirefleksbehandling er to av overflatebehandlingene som oftest tilbys i sammenheng med ditt kjøp av nye briller hos oss. Formålet med disse behandlingene er å øke glassets motstandsdyktighet og gjøre dem mer holdbare og redusere refleksjoner. Da de fleste av moderne glass lages av plast bruker vi en anbefalt hardhetsbehandling som beskytter glasset. Ofte kombineres hardhetsbehandling med antirefleksbehandling.

Når du kjøper et par briller fra oss, så inngår det som standard at du får antirefleks glass samt ripebeskyttelse. Dersom du ønsker å øke din beskyttelse på dine nye briller, så finnes det enda flere alternativer for overflatebehandling som du kan bruke.

Vi tilbyr de absolutt beste overflatebehandlingene 

Alle våre glass, uansett modell, leveres fra Essilor Group og er av absolutt høyeste kvalitet. For å få best mulig synskomfort anbefaler vi deg også å oppgradere til vår optimal-pakke for overflatebehandling. Da inngår alt dette:

 •     Antirefleksbehandling
 •     Ripebeskyttelse
 •     Smussmotstandig overflate
 •     UV-beskyttelse
 •     Utvidet ripebeskyttelse

Vår optimal-pakke har absolutt alt inkludert som du behøver for at dine briller skal holde så lenge som mulig og bringe deg absolutt høyest mulig komfort. Overflatebehandling av briller er et must for deg som vil holde produktet i god stand så lenge som mulig uten å måtte behøve å bytte glass eller kjøpe nye.

Lensway overflatebehandling

Antirefleksbehandling

En antirefleksbehandling reduserer reflekser fra lys som oppstår i glasset. Dessuten slipper et antirefleksbehandlet glass gjennom mer lys enn det et ubehandlet glass gjør.

 • Et ubehandlet glass slipper gjennom 91,6% av lyset.
 • Et antirefleksbehandlet glass slipper gjennom hele 99,4% av lyset (bare 0,6 % reflekteres altså bort).

Behandlingen bidrar til at du ser klarere når du har dine antirefleks briller på deg i blandede lysforhold. Dessuten motvirker antirefleksbehandlingen skygger og reflekser som er slitsomme for øynene. Antirefleksbehandling minsker også blandingen og bidrar til at du ser bedre i svakt lys, hvilket forenkler for eksempel kjøring i mørket og arbeid foran datamaskinen. En annen fordel da refleksene i glasset forsvinner er at man tydeligere ser øynene på den som bruker brillene, hvilket gjør det enklere å holde øyekontakt.

Hardhetsbehandling

En ting som dessverre alle plastglass har tilfelles er at uten en hardhetsbehandling så er de veldig utsatt for riper. På grunn av dette bør alle plastglass derfor hardhetsbehandles slik at glasset blir hardere og mer motstandsdyktig mot riper. En bra ripebeskyttelse forlenger glassets levetid betraktelig og blir betydelig billigere i lengden, enn ubehandlede glass som ofte raskt blir ripete.

Hardhetsbehandling er en gjennomsiktig lakk som legges på begge sidene av glasset. Denne behandlingen er helt fargeløs og forandrer ikke glassets gjennomsiktighet. Mineralglass behøver ingen hardhetsbehandling da de allerede er harde og dermed ripebeskyttet i seg selv.

 

glass til briller

Vår optimal-pakke har alt du behøver!

Når du bestiller briller fra oss så inngår det som nevnt hardhetsbehandling og antirefleksbehandling i standardpakken. De øvrige etterbehandlingene som vi tilbyr får du dersom du velger vår optimal-pakke:

 • Smussmotstandig overflate – Denne etterbehandlingen gjør slikt at dine glass avviser smuss og fingeravtrykk samt gjør at glasset blir enklere å rengjøre.
 • Vannavstøtende overflate – Denne etterbehandlingen gjør slikt at dine glass avviser vann og fukt, hvilket er bra når man er ute i fuktig vær.
 • UV-beskyttelse – Dine glass blir utstyrt med UV-beskyttelse mot farlig UV-stråling slik at du ikke skader dine øyne når du er utendørs i sterkt dagslys.
 • Utvidet ripebeskyttelse – En overflatebehandling som gjør slik at dine briller beskyttes ekstra mye mot riper i glasset.

Overflatebehandlete briller er det optimale valget for deg som ofte bruker briller i ulike miljøer. For deg som kanskje bare skal ha noen lesebriller med mindre styrke, så holder vår standardpakke. Men for deg som daglig bruker briller i mange ulike miljøer, så anbefales det med vår optimal-pakke.

Hold dine briller i topp stand

Det er klart at man kan overflatebehandle sine briller for en lengre levetid, men det er også viktig at man tar vare på brillene dersom man er redd for dem. Noen tips på hvordan du kan holde dine briller i topp stand:

 • Bruk alltid begge hender når du tar av og på brillene – dette for å ikke overbelaste noen av stengene mer enn den andre.
 • Legg ikke brillene der man sitter når du tar dem av deg. Oppbevar dem alltid i en hard beholder for å beskytte dem.
 • Dersom du legger dine brillen en plass, husk å aldri legge dem med glasset ned.
 • Smuss kan gi små riper i glasset, tørk derfor dine briller et par ganger hver dag med en pusseklut.
 • Rengjør dine briller grundig under rennende vann med et fettfritt rengjøringsmiddel noen ganger i uken.
 • Om du behøver å justere dine briller – la en optiker hjelpe deg!

Antirefleks briller hos Lensway

Alle våre briller har antirefleks og du kan dessuten velge optimal-pakken som tillegg på alle brillene i vårt sortiment. Dette gjør du enkelt på din bestilling og når du har bestilt dine antirefleks briller så tar det ikke langt tid før dem ligger i postkassen din.

Gonzo – Silver White Tortoise fra The Collection

Gonzo – Silver White Tortoise

Pilotmodellen går aldri av moten – disse stilrene innfatningene fra The Collection finnes i 5 ulike farger og er tynne og diskrete. Passer til deg som vil være klassisk, men med en attitude!

rektangulære og litt tykkere innfatningene fra C.Jacobsen

CJ9019-2002 fra C.Jacobsen 

Disse rektangulære og litt tykkere innfatningene fra C.Jacobsen gir en litt mer edge til din look! Passer deg som våger å vises og finnes i 5 ulike farger.

ynne innfatningene fra C.Jacobsen

C.Jacobsen CJ9003-1000

Om du er på jakt etter innfatninger som passer alle anledninger og som aldri vil gå av moten, så vil disse tynne innfatningene fra C.Jacobsen passe deg. Finnes i gull og sølv.

trendy, runde innfatninger fra C.Jacobsen

CJ9013-2010 fra C.Jacobsen

Et par trendy, runde innfatninger fra C.Jacobsen. Disse brillene gir dessuten en rik komfort da innfatningen har en komfortabel passform for brukeren. Tidløs, stilrene og finnes i tre jordnære farger.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

 Tilbake til magazine