Fotokromatiske glass – alt i ett

Bytt til fotokromatiske glass og få et mer behagelig liv. Lær deg mer om den nye teknikken som tilbyr vanlige briller og solbriller i ett.

Visste du at fotokromatiske glass reagerer automatisk på UV-lys og blir mørkere jo sterkere lyset er? Når du har på deg slike briller innendørs er glassene lyse men ute i sollyset blir de mørke. Fotokromatiske glass er midt i blinken for deg som alltid bruker briller men vil slippe å bytte til solbriller når solen titter frem.

SLIK FUNGERER FOTOKROMATISKE GLASS

Fotokromatiske glass består ofte av plast eller silikater. Noen produseres av vanlig mineralglass blandet med sølvhalogenider. Materialet reagerer på UV-stråling ved en kjemisk prosess på glassenes overflate; jo mer intensiv stråling desto mørkere blir glassene.

Når UV-strålingen bortfaller, for eksempel når solen går bak en sky eller du tar deg inn i et hus, farges glassene lyse og de ser igjen ut som vanlige briller.

Jo kaldere det er desto raskere reagerer glassene. Det er derfor glassene skifter farge raskere i skibakken om vinteren enn på stranden om sommeren. Vanligvis tar det ett til to minutter før glassene har nådd maksimal mørkhetsgrad.

Andre veien tar fargeforvandligen litt lenger tid, etter to minutter har glassene en mellomsterk farge, og etter ti minutter er de igjen helt fargeløse.

Oppholder du deg i områder hvor UV-strålingen er mer intensiv, for eksempel i fjellet, kan fotokromatiske glass bli mørke selv om det overskyet.

HVORDAN BESTILLER JEG FOTOKROMATISKE GLASS?

• Velg en brille her
• Velg brilletype og legg inn styrkene dine
• Velg fotokromatiske glass under ekstra tilvalg
• Velg brun eller grå fargeendring på glassene
• Sluttfør bestillingen

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine