Velg rett brille for ansiktsformen din

Når du skal velge brille er det lurt å ta utgangspunkt i ansiktsformen din. Her får du en liten veiledning.

Å velge briller er ofte vanskelig da det finnes en rekke ulike innfatninger å velge mellom. En viktig faktor å ta hensyn til er ansiktsformen din. Formen på ansiktet kan ha mye å si for om en brillemodell passer eller ikke.

Ved å finne en fin balanse mellom brille og ansiktsform vil ansiktet fremheves best mulig.

Nedenfor finner du et par klassiske tips om hvilke brilletyper som passer de ulike ansiktsformene.

HVILKEN TYPE BRILLER SKAL DU VELGE?

Det første du må avgjøre er hvilken ansiktsform du har. Se deg i speilet og spør deg selv: Er ansiktet stort eller lite? Ovalt, avlangt, firkantet eller rundt?

Brillestørrelsen er også et spørsmål. Generelt krever et lite ansikte små briller mens et stort ansikte vil trenge større. Ansiktet og brille må stemme overens så det ikke ser uproporsjonelt ut.

Avlangt ansikte

Har du et avlangt ansikte passer du antakelig i briller som gjør at ansiktet ser mer rundt ut. Velg derfor brede firkantede briller, gjerne med litt størrelse for å skape balanse. Unngå derimot for små briller.

Ovalt ansikte

Ovalt ansikte anses som den ultimate ansiktsformen; du passer helt enkelt i de fleste brilletypene. Men pass på at brillen du velger er like bred, eller bredere, enn den bredeste delen av ansiktet ditt. Test gjerne briller med moderne geometriske former!

Firkantet ansikte

Personer med firkantet ansikte bør velge litt smalere ovale briller. Et firkantet ansikte trenger å avrundes med et par ovale eller runde briller. Unngå derfor tynne, kantete innfatninger og briller med en sterkere farge på nedre del av fronten.

Rundt ansikte

Firkantede former og smale briller er å foretrekke for personer med rundt ansikte, dette drar oppmerksomheten mot ansiktets øvre del. Smale briller gjør at ansiktet ser lenger ut. Unngå små runde briller, og store da dette får ansiktet til å se rundere ut.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine