briller, pusseklut og etui

Vedlikeholdsråd
for briller

For å beskytte brillene dine mot slitasje, fukt, smuss og støv kreves det et godt og regelmessig vedlikehold. Finn ut hvordan du maksimerer brillens levetid og samtidig forbedrer synsopplevelsen.

Det finnes mange gode grunner til å pleie brillene. Gjennom et godt vedlikehold sparer du penger og får i tillegg en bedre synsopplevelse. Merk at produktgarantien ikke gjelder dersom vedlikeholdet er misligholdt.

UNNGÅ RIPER I GLASSET

UNNGÅ RIPER I GLASSET

• En enkel måte å unngå riper er å investere i en komplementerende overflatebehandling når du kjøper brillene.

• La alltid brillene ligge i etuiet når de ikke er i bruk. Oppbevarer du dem løse i lommen, vesken eller på bordet, er det stor fare for at glassene ripes.

VÆR VARSOM MED OVERFLATEBEHANDLINGEN

• Før du pusser brillene dine, skyll dem under lunket vann for å få bort partikler som kan sette riper i overflaten. Ved skylling, unngå for høy vanntemperatur da det kan føre til sprekker i overflatebehandingen.

• Ved rengjøring av brillene bruk pussemiddel beregnet for briller, eller et PH-nøytralt oppvaskmiddel. Benytt aldri produkter som inneholder ammoniakk (for eksempel vindusvask) da det kan skade glassets overflatebehandling.

BRUK PUSSEKLUT

• Bruk alltid pussekluten som følger med brillene eller en annen myk klut. Grovt stoff, husholdningspapir eller lignende må aldri benyttes da det kan skade glassets overflatebehandling.

• Smuss og partikler setter seg fast i pussekluten og kan skade glassene, vask den derfor på 40 grader med jevne mellomrom. Bruk aldri tøymykner da dette kan sette seg fast i stoffet og sette spor på brillene når du rengjør dem.

UNNGÅ UNØDVENDIG SLITASJE

• Bruker du hårspray må du alltid ta av deg brillene før du sprayer håret. Sprayen kan skade både innfatningen og glasset.

• Husk at innfatninger laget av plast kan absorbere smuss og partikler fra huden (for eksempel salter). Dette fremkommer som en hvit hinne på plastinnfatninger. For å unngå at brillene blir matte med tiden bør du ikke bruke dem ved for eksempel trening – når man ofte svetter mye.

• Unngå å legge brillene på steder hvor de utsettes for høye temperaturer som for eksempel i bilen, nær ovnen, i badstu og lignende. Det kan skade overflatebehandlingen.

Tips: Føler du at de nye brillene ikke sitter helt perfekt? Eller kanskje det er på tide å skaffe et par nye briller? Ring kundeservice på telefon 800 84 600 så hjelper vi deg!

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

 Tilbake til magazine