briller spiller en stor rolle for din look

Stor guide: Hvilken brilletype er du?

At dine briller spiller en stor rolle for din look og image er noe de fleste vet. Men hva sier egentlig briller om din personlighet?

Å velge briller handler ikke bare om å se bedre. Selve brillens innfatning spiller en stor rolle. Briller skal på en side være behagelige samtidig bli en del av den du er. Derfor er det ekstra viktig at de passer deg, at du synes brillene er fine og at de passer din stil. Med hva sier egentlig brillene om hvem du er? Har vi listet opp de ti vanligste brukerne av briller.

Kategori 1- Trendspanerne

Trendy brillerDen motebevisste

Mote er morsomt. Du kan uttrykke din stil, kle deg etter ditt humør eller forsterke deg selv og ditt uttrykk. Personer i denne gruppen har ofte flere enn et par briller. Briller kan aldri være for trendy eller ekstravagante. De har alltid det siste, og kanskje til og med et par med farget glass? Alt skal matche, så man trenger et par til hver outfit.

For modige, kreative og utadvendte personer blir brillene mer som dekorasjon og en komplementering av sin personlige stil. Det eneste en optiker trenger å tenke på er å gjennomføre synsundersøkelsen. Disse personene vet hva de vil ha. Det finnes egentlig ingen typiske briller for denne personligheten, ettersom de alltid følger trendene.

designbrillerDen merkebevisste

Det finnes personer som elsker merker, enten visse utvalgte, eller alle fordi at de er fra et kjent merke. Hvorfor det? Jo for denne personen elsker eksklusiv design og vil bare ha briller av høyeste kvalitet. Den Merkebevisste velger derfor utelukkende designbriller.

Brillene må såklart passe til deres øvrige stil og utseende, fordi alt må se perfekt ut. De som vil ha designbriller vil til og med ha bra glass. Og de vet at bra kvalitet koster. Ray Ban Wayfarer ble introdusert i 1952 og det tok ikke lang tid før de ble populære siden de har blitt brukt flittig av kjendiser som Bob Dylan, Andy Warhol & Audrey Hepburn.

runde brillerDen bekymringsløse

Briller uten styrke selges i store mengder som accessoirer i flere motebutikker. Å bruke briller betyr ikke lenger at du trenger de – man vil kanskje bare et annet uttrykk? Kendall Jenner og Rihanna er en av mange av de såkalte bekymringsløse som bruker briller som et accessoir, uten at de trenger å bruke briller. De bekymringsløse velger ofte store innfatninger eller tykke nerdebriller for å se smartere ut, de runde hippie-brillene eller et par Ray Ban Clubmaster for å markere sin trendbevissthet.

Men glem ikke bort glassenes betydelse selv om de er uslipte. Store briller ser for eksempel bedre ut med et tynt plastglass, de blir også lettere og mer behagelige å ha på seg. De Bekymringsløse tviler derfor ikke med å rådføre seg med optikeren for håndfaste tips når det gjelder valg av glassets tykkelse, kvalitet og farge.

hornbrillerDen samlende

Den samlende brillebrukeren behandler sine briller som samlerobjekter og verdifulle gjenstander. De er stolte over sin samling og skulle kunne bytte modell hver dag om de kunne. Akkurat denne typen brukeren bryr seg ikke så mye om brillene skal passe utseendet, trendene eller anledningen.

Det er vanlig at Den samlende fokuserer med på kvantitet enn kvalitet og setter pris på sin personlige stil høyere enn trender. De bytter ikke ut sine briller for at noe blir umoderne men har et forhold til det. Til og med denne brillebrukeren har flere alternative modeller. Alt fra hornbriller og plast, til futuristisk eller vintage. Den samlende er til og med interessert i tonede glass som matcher brillene eller stikker ut i samlingen. En typisk brillesamler er Johnny Depp, men det finnes mange av i denne kategorien.

Kategori 2 – Praktikerne

kvinne med svarte brillerDen Pragmatiske

Denne personen må først vende seg til å bruke briller. Om synsundersøkelsen viser at denne personen ser dårlig er dens eneste tanke at man trenger et hjelpemiddel for å se bedre. Brillene skal gi de et bedre syn, ferdig med det. Den Pragmatiske brillebrukeren spør optikeren hvilken type av briller og glass som passer deres synsfeil snarere enn ansiktsformen.

bøylefrie brillerDen sjenerte

Den sjenerte brillebrukeren trenger briller for å kunne se bra, men vil ikke de skal merkes. Usynlighet er deres motto. Brillene får ikke være for skrikende eller for trendy. De skal i stedet være såpass nøytrale at de nesten ikke syns.

En typisk modell for Den sjenerte er den bøylefrie briller. Den her typen bruker ofte sine briller i flere år. Når den sjenerte behøver et par nytt par en gang kjøper de ofte en liknende modell som de har hatt. For at ingen skal legge merke til byttet…

mann med brillerDen Kloke

«Bare det beste for mine øyne» lyder Den Klokes motto ved valg av briller. Å få best tenkbare produkt er alltid høyest på listen for denne brillebrukeren. De forstår viktigheten av å velge optimale briller for høy komfort, smart anvendelse, minimalt med slitasje og den beste synskorrigeringen. De blir lett vant med begrep som bifokale, progressive og antirefleksbehandlede glass og iblant må optikeren neste google svaret i smug på deres svært så avanserte spørsmål.

Når Den Kloke velger sine briller er ikke prisen avgjørende, snarere funksjonaliteten. Brillene må være av høy kvalitet og kan være tidløse, men samtidig funksjonelle. Funksjon er som samt alltid i fokus samtidig som avanserte tilvalg og høy prestasjon ofte står høyest opp på Den Klokes ønskeliste.

Kategori 3 – Hverdagsheltene

mann med sportsbrillerDen Atletiske

Den sporty looken som tåler til og med de mest ekstreme forhold, krever gjennomtenkt design og bra materiale. Atlet-innfatningen innebærer smidige flytende linjer samt prestasjonsfremmende spesialfunksjoner som bøybare bøyler og polariserte solglass.

Formen bruker som regel å være rektangulære eller avrundede etter ansiktsformen for å minske luftmotstanden. For atleten er det viktigst at brillene blir en del av kroppen og ikke risikerer å gå i stykker og falle av i farten. Den profesjonelle golferen Henrik Stenson har briller og dessuten flere ulike funksjonelle, slipede solbriller for å kunne prestere på topp i alle situasjoner.

mann med lesebrillerDen Multitaskende

Den Multitaskende er lette å fatte; de vil ha en innfatning for alle behov. De behøver briller de kan stole på. Brillene skal være fine, men ikke for trendfølsomme, lette men slitesterke og selvsagt ha en perfekt passform. Fokus ligger ikke på estetikken og den siste moten, men på at brillene må være klare for det livet innebærer. Det kan være et møte med banken, eller en joggetur i skogen.

Denne typen elsker fotokromatiske og progressive glass siden de ikke trenger å bytte briller for å lese eller se på langt hold, eller bytte briller når sola skinner. Konklusjon? Brillene må passe en foranderlig og aktiv livsstil og være multifunksjonelle akkurat som sin bruker.

slitesterke brilleneDen Energiske

Denne typen er full av energi og er veldig aktiv. Det hender alltid noe som gjør at de mister fokus fra mindre viktige ting, som sine briller…. Disse personene vil ha en modell for å lese og en annen for å kjøre bil. Men det holder ikke med to par solbriller, Den Energiske trenger et par i hvert rom. Minst.

De to viktigste modellene finner man tilbake hengenes rundt halsen, slik at de ikke blir mistet. For disse livlige brukerne er slitesterke brillene og overflatebehandling et must, da de lett havner under haug med permer, slås ned fra bordet eller flyr ut bildøren. Alle kjenner vi vel minst en person som bruker briller (og somler de bort) på løpende bånd. Da er det like greit å spre dem ut med en gang.

BRILLER MED ET DELIKAT DESIGNdennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

 Tilbake til magazine