linsekontroll

Slik foregår en linsekontroll

Etter cirka tolv måneders bruk av linser er det på høy tid for din første linsekontroll. Med hva er det og hvorfor er det nødvendig? Her forklarer vi alt du trenger å vite.

På samme som vi besøker tannlegen en gang i året, bør en regelmessig kontaktlinsebruker gjøre et årlig besøk hos linseoptikeren. Det er her du får rede på om du bruker riktig type linser og hvor bra din øyehelse egentlig er.

Før linsekontrollen

Ta gjerne med deg dine briller – om du har noen – og enten et linsesett eller en gammel linseforpakning.Everclear UV linser

Om du fortsatt har din siste linseseddel får du gjerne ta med den også. Foruten dette er det klart å foredra om linsene sitter der de skal (i øynene) før kontrollen.

Undersøkningen – steg for steg.

Det første som skjer på en linsekontroll er at du forteller om dine opplevelser og eventuelle besvær for linseoptikeren. Deretter bruker optikeren en biomikroskop for å kikke nærmere på dine øynes oksygentilførsel, hornhinner, slimhinner og tårevæske.

linsekontroll av linseoptikeren

Når dette er gjort kan kontaktlinsens passform og rørlighet granskes for å se om modellen du bruker passer til dine øyne. Først etter dette skal styrken utredes. Undersøkningen gjør ikke vondt, tar omtrentlig en halvtime og pleier å koste 400 kroner.

Tenk på dette i etterkant

Etter linsekontrollen skriver linseoptikeren ut en linseseddel med en anbefaling. Du får da vite om du kan fortsette med de linsene du har i dag, om du trenger å justere styrken eller prøve en annen modell som passer bedre for deg og dine øyne.

Men aller viktigst er at den skriftlige linseseddelen som du skal bruke neste gang du bestiller nye linser. Siden dine øyne forandres med tiden anbefaler vi at du booker inn en linsekontroll en gang i året.


Vil du bestille linser eller har andre typer av spørsmål? Kontakt vår kompetente kundeservice på telefon 800 84 600.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine