Trendy retro briller

Trendy retro briller & retro solbriller

Hvem elsker ikke retrostilen? Det spiller ingen rolle når retrostilen blir mote igjen, for denne stilen kommer tilbake gang på gang og det er vanskelig å ikke bli dratt med like mye hver gang!

Selv om moten endres, så er vintage alltid noe vi trakter etter. Det samme gjelder så klart også når det kommer til retro briller, for hvem blir ikke inspirerte av de store 50-, 60- og 70-tallsstjernene som Elvis, ABBA og James Dean, som alle bar solbriller som var to die for?

Brillemoten gjennom tidene

50-, 60- og 70-tallet har virkelig formet vår tids mote og stil en hel del, og derfor er det morsomt å titte tilbake av og til. Noen ganger var nemlig stilene så forferdelige at man nesten ville lukke øynene, mens andre stiler var så fantastiske at de kan kalles tidløse. Når det kommer til retro briller og dessuten retro solbriller, så har vi kunnet se en hel del forskjellige trender fra mange ulike trendsettere gjennom tidene. La oss ta en tur ned Memory Lane og titte tilbake på årene som har gått.

Retro briller

Candy – Shiny Black Silver

50 talls briller

Når det kommer til 50-tallsbriller, så finner vi noen av de absolutt stiligste innfatningene i denne epoken – vi snakker Rockabilly, pinup-jenter og cat-eyes her! Alle disse stilene er på en måte tidløse, og fortsatt i dag så er den vakre Marilyn Monroe regnet som et stilikon. Andre stilikoner som bar noen kule retro klassikere var både James Dean og Janis Joplin. Klesmoten på 50-tallet var sterkt preget av kvinnelighet og det var på denne tiden at den første barbiedukken ble skapt. Se for deg en gammel cabriolet, et sjal rundt hodet og et par stilige solbriller på toppen av det hele.

 cat-eye-innfatningene fra The collection

C.Jacobsen CJ9020-2000

Dette er de perfekte cat-eye-innfatningene som både er tøffe og diskrete på en og samme gang. Øverst er innfatningen i tykkere plastikk, mens den nedre delen er i tynt metall, noe som skaper den perfekte balansen. Disse retro brillene passer både til fest og til hverdags!

60-tallet

Etter den mer feminine og kvinnelige perioden på 50-tallet, så glir vi galant videre til 60-tallet der moten når det kommer til retro briller og retro solbriller får en enda med edgy look! Da kom solbrillene med en mer firkantet form, og man begynte dessuten å produsere en av våre mest elskede retro klassikere – nemlig pilotbriller! Ofte var også innfatningene tykke, av plast og i en heftig farge, mens resten var av tynt metall. Glassene på solbrillene på 60-tallet var ofte i fade eller svarte!

pilotbriller fra C.Jacobsen

C.Jacobsen, Viadukt CJ9102 – 1002

The Collection gjør oss helt målløse med disse fantastiske 60-tallsbrillene med tynn metallinnfatning i firkantet form og med et snev av pilotbriller på samme gang. Disse retro brillene slår det meste og er virkelig helt perfekte å matche til hverdags, og de framhever dessuten de fleste ansikter på en flatterende måte!

70-tallet

Nå kommer vi inn i glamrockens herlige tid og vi snakker slengbukser og pottesveis! I tillegg var gjerne retro briller ofte med store glass som delte hele ansiktet med både tynnere og tykkere innfatninger. Pilotmodellen var hyppig brukt og på 70-tallets solbriller kunne man ofte finne fargede glass som gikk i gule toner. Det var også vanlig med runde retro briller som man gjerne bar sammen med både jeans og olajakke!

Runde briller

CJ9000S-1005 Grey 49

Denne modellen er helt klart den mer perfekte varianten av runde retro solbriller og kommer fra C.Jacobsen. Innfatningene er tynne og i metall og går mot en mer gullfarget nyanse. Disse er helt klart rett i sin tid og forgyller hvilken soldag som helst!

70-tallets brillerRundel CJ9010 – 2051

Her er et skikkelig tøft par med retro briller som virkelig synes – matche dem bare med en litt enklere outfit og en skinnjakke, så er du helt klar for sommeren! 

C.Jacobsen CJ9100S-1000 Brown 56

C.Jacobsen CJ9100S-1000 Brown 56

Her har du et par av våre mest eksklusive retro solbriller i sortimentet. Med fade på de tonede brune glassene og gullfargede, tynne innfatninger i pilotmodell fra C. Jacobsen kan du regne med å skinne alle dager solen titter fram!

Alle retro briller leveres med behandlet glass

Når du kjøper dine retro briller fra oss så inngår det alltid en overflatebehandling av dine glass, uansett om du velger glass uten styrke eller om du har synsfeil. Når man overflatebehandler glassene så får glasset en mye lengre holdbarhet, samt at risikoen for ripete glass minimeres. Dessuten inngår også en antirefleksbehandling, som gjør at du slipper forstyrrende reflekser fra lyset i glassene dine. Alle våre brilleinnfatninger og glass leveres med beste kvalitet – uansett hvilke du velger!

La deg inspireres av tidløse retro klassikere!

Når det kommer til vintagebriller, så finner du et bredt tilbud av briller som er inspirert av alle disse herlige tidsperiodene i vårt sortiment. Du kan velge rammer fritt og velge hvilket glass du vil ha til dem, samt du kan velge retro briller uten styrke og nyte et par klassiske vintagebriller, selv om du ikke har noen synsfeil.

Det er enkelt å bestille retro solbriller på nett når du bestiller hos oss og alle alternativer som du kan velge mellom presenteres i menyen når du har valgt produktet du vil kjøpe. For å gjøre det litt enklere for deg har vi samlet noen av våre store retro-favoritter fra vårt sortiment for å gi deg litt ekstra inspirasjon.

retrobriller

C.Jacobsen – Norrsken CJ9012 – 2050

Leter du etter runde retro briller med en touch av cat-eyes? Disse stilige innfatningene fra C.Jacobsen er utrolig trendy og kan velges i høyblank svart eller gull. Innfatningenes materiale er i plast og er passe tykke uten å ta for mye over. Disse innfatningene gjør deg trendy både til fest og til hverdags!

The Collection Him & I - Tortoise Gold briller

The Collection Him & I – Tortoise Gold

Her har vi brillene for deg som vil synes, men allikevel være diskret! Disse innfatningene i plast er runde med en touch av pilot på samme gang, og de finnes i 3 forskjellige herlige farger. Fargen Tortoise Gold er fantastisk stilig og går mot det gullfargede/gule, noe som løfter fram dine gullsmykker på null komma niks og gir deg en strålende look!

The Collection Heart of gold - Green Crystal retro briller

The Collection Heart of gold – Green Crystal

Her har vi et par helt tydelig oppdaterte retro briller med en moderne vri! Innfatning er av plast og går i en krystallaktig lysegrønn tone. Disse retroinnfatningene kan gi et realt løft til hvilket som helst hverdagsantrekk og kan matches friskt med mer synlige accessoirer, da de er transparente og diskrete til tross for sin brede plastinnfatning.

Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

  Tilbake til magazine