Pilotbriller

Pilotbriller – en udødelig klassiker

Pilotbrillen er en av de mest populære modellene på markedet i dag. Les historien bak designklassikeren som har tatt verden med storm.

Etterspørselen etter pilotbriller er i dag større enn på lenge, både som solbrille og vanlig brille. Det virker mildt sagt være en brillemodell som aldri dør.

Liksom andre motetrender, er et gjentagende innslag i pilotbrillens lange historie at de tidvis forsvinner, for så å komme tilbake igjen med full stryrke. Noe vi opplever nå. Massivt.

 

pilotbriller

CJ9100S-1011 Green 56

CJ9100S-1011 Green 56 er en pilotbrille hvor det opprinnelige designet er beholdt samtidig som en knapt merkbar patina er lagt til for å oppnå en perfekt sliten look.

Trendy pilotbriller

CJ9100-1000

EN KLASSIKER BLIR FØDT

Det var på 1920-tallet, da utviklingen innen flyindustrien muliggjorde at flyene kunne nå nye høyder, som uventede problem oppstod. Akkurat som Icarus begynte man å fly litt vel nære solen.

Heldigvis smeltet ikke flyenes vinger men strålene fra solen medførte et annet problem; det kraftige lyset gjorde at pilotene ble drabbet av ekstrem hodepine og kvalme.

En løsning var påkrevd, og resultatet ble dagens klassiske solbrille i pilotmodell. Glassets ikoniske dråpeformede design ble til for at solbrillene skulle få plass under den tids flybriller. Det karakteristiske designet hadde altså sin funksjon.

Aviators i Mojaveørkenen,Stramme kadetter prøver sine nye Aviators i Mojaveørkenen,1937.

GJENNOMBRUDDET

Pilotmodellen fikk sitt gjennombrudd i 1944 da General Douglas MacArthur gikk i land på Filippinene under andre verdenskrig.

Foran et massivt presseoppbud vasset MacArthur i land iført khaki uniform og et par Aviator pilotbriller fra Ray-Ban. Bilder spredde seg over hele verden og brillemodellen ble straks umåtelig populær.

Det store gjennombruddet for allmennheten kom i 1986 med filmen Top Gun. I filmen ser vi selvsikre jagerpiloter iført pilotbriller – noe som medførte at salgstallene for modellen økte med hele 40% i månedene etter permieren.

ORIGINALEN

I dagligtalen assosierer de fleste pilotbriller med Ray-Bans klassiske Aviator. Modellen var banebrytende da den ble lansert i 1937 og har siden den gang blitt kopiert gjentatte ganger.

Modellen har gjennom årene blitt båret av utallige kjendiser som bl.a. Paul McCartney, Johnny Depp, Kate Hudson, og den har vært synlig i en rekke filmer.

I tillegg til Aviator anses Original Pilot fra American Optical Eyewear å være en milepæl i pilotbrillens historie. Den erobret både verdensrommet og populærkulturen etter lanseringen i 1958. Det var nemlig denne brillen som satt på nesen til Neil Armstrong da han satte foten på månen og uttalte de berømte ordene: «That’s one small step for man, one giant leap for mankind».

Det råder ingen tvil om at en av grunnene til pilotbrillens store suksess er dens form. Brillemodellen gir et ungdommelig og mer vågalt utseende, og med hånden på hjertet; hvem vil ikke se ut som en stridspilot?

KJØP ÅRETS STILIGSTE PILOTBRILLER

klassiske pilotbriller
nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

 Tilbake til magazine