Gå til kassen
   Hva skjer med synet etter 40?

   Hva skjer med synet etter 40?

   Presbyopi er en aldersrelatert forandring i øyet som gir dårligere evne til å se objekter på nært hold. Øyets linse mister sin elastisitet med alderen, noe som gjør at det blir vanskeligere for øyet å skifte mellom å så på langt og nært hold. Alderssyn begynner som regel rundt 40-årsalderen, og pleier vanligvis å øke med alderen, for deretter å avta og være konstant rundt 75-årsalederen.
   Symptomer ved forandret syn

   Symptomer ved forandret syn

   • Trøtte øyne, og en tørr, gnagende følelse som ofte er verre på kvelden.
   • Hodepine som kommer snikenes i løpet av dagen
   • Det blir vanskeligere for øynene raskt å skifte fokus fra langt til nært hold, og fra nært hold til langt hold. Dette kommer av at øyets linse har blitt stivere med alderen.
   • Vanskeligere å se tekst på nært hold. Teksten flytter sammen, eller det blir vanskelig å lese i dårlig lys.

   Hva kan man gjøre med alderssyn?

   Hva kan man gjøre med alderssyn?

   Det finnes mange måter å korrigere alderssyn på som ikke krever at du bruker flere tusenlapper på et par progressive briller.

   Progressive linser: Et praktisk alternativ for deg som vil fortsette å bruke linser. Progressive linser korrigerer synet på alle avstander. Les mer om progressive linser.

   Lesebriller: Mange velger lesebriller når de merker at det blir vanskeligere å se på nært hold. Det går bra å kombinere lesebriller sammen med linser, og du trenger ikke å gå til optikeren for å kjøpe lesebriller. Se vår alderstabell for å finne riktig styrke ut fra din alder.

   Progressive briller: Briller som korrigerer synet på alle avstander. Les mer om progressive briller.