Vi hjelper synshemmede
i verden

Å kunne se bra burde være en menneskerettighet, uavhengig av økonomi og geografi. Ett par briller kan være avgjørende for en persons mulighet til å forsørge seg. Les om vårt arbeid for synshemmede i Thailand og Gambia.

Vi er stolte over å være en del av The Essilor Group som i løpet av 2015 har hjulpet over en million mennesker med å kunne se bedre. Over to milliarder mennesker lever med et nedsatt syn uten tilgang til pleie, og vi gjør det vi kan for å hjelpe enda flere.

Bra syn burde ikke være et klassespørsmål!

ET PAR BRILLER KAN VÆRE AVGJØRENDE

Hvert år får vi mange briller i retur fra kunder , som da vanligvis destrueres. Dette er briller som heller burde gå til mennesker som ikke får skaffet seg et par på egen hånd, noe vi besluttet å gjøre noe med – først og fremst i Gambia, men senere også i Thailand.

INNSATS FOR TRENGENDE I GAMBIA

I løpet av 2012 samlet vi over 4 000 par helt nye og ferdigslipte brillereturer. Vi innledet et samarbeid med svenske Annette Mars og gambiske Ous Kah, som i 12 år hadde drevet en ideell og etablert forening i Gambia med ulike prosjekter innen skole og helseomsorg.

Det unike med prosjektet var ambisjonen om et direkte samarbeid med det lokale sykehuset Royal Victoria Teaching Hospital i hovedstaden Banjul. Pasienter får her hjelp med å korrigere synet ved hjelp av øyemåling og tilpassing av brillene fra oss. Arbeidet ble samordnet av en erfaren og velkjent autorisert optiker, som også utdanner assistenter for å kunne etablere nye mottak i andre deler av landet.

BRILLER TIL BARN I THAILAND

Da vi nylig flyttet brilleproduksjonen fra Stockholm (Kista) til Thailand, startet vi også et program for å hjelpe synstrengende i fabrikkens nærområde. I fjor ga vi bort over 100 par briller til barn med nedsatt syn i provinsen Chonburi, en forstad til Bangkok.

I år vil vi forhåpentligvis kunne hjelpe enda flere! I oktober planlegges neste utprøving av briller til voksne og barn som aldri har hatt noen synskorreksjon tidligere. Målet er hvert år å kunne tilby alt flere personer synsbehandling for første gang.

Som et hvilket som helst globalt spørsmål, er det alles ansvar å hjelpe der vi kan. Vi brenner ekstra mye for å forbedre liv ved å forbedre syn.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine
Kategorier