jente i Thailand med blå briller

Vi hjelper synshemmede
i verden

Å kunne se bra burde være en menneskerettighet, uavhengig av økonomi og geografi. Ett par briller kan være avgjørende for en persons mulighet til å forsørge seg. Les om vårt arbeid for synshemmede i Thailand og Gambia.

Vi er stolte over å være en del av The Essilor Group som i løpet av 2015 har hjulpet over en million mennesker med å kunne se bedre. Over to milliarder mennesker lever med et nedsatt syn uten tilgang til pleie, og vi gjør det vi kan for å hjelpe enda flere.

Bra syn burde ikke være et klassespørsmål!

ET PAR BRILLER KAN VÆRE AVGJØRENDE

Hvert år får vi mange briller i retur fra kunder , som da vanligvis destrueres. Dette er briller som heller burde gå til mennesker som ikke får skaffet seg et par på egen hånd, noe vi besluttet å gjøre noe med – først og fremst i Gambia, men senere også i Thailand.

INNSATS FOR TRENGENDE I GAMBIA

I løpet av 2012 samlet vi over 4 000 par helt nye og ferdigslipte brillereturer. Vi innledet et samarbeid med svenske Annette Mars og gambiske Ous Kah, som i 12 år hadde drevet en ideell og etablert forening i Gambia med ulike prosjekter innen skole og helseomsorg.

mann med briller fra Gambia

Det unike med prosjektet var ambisjonen om et direkte samarbeid med det lokale sykehuset Royal Victoria Teaching Hospital i hovedstaden Banjul. Pasienter får her hjelp med å korrigere synet ved hjelp av øyemåling og tilpassing av brillene fra oss. Arbeidet ble samordnet av en erfaren og velkjent autorisert optiker, som også utdanner assistenter for å kunne etablere nye mottak i andre deler av landet.

BRILLER TIL BARN I THAILAND

Da vi nylig flyttet brilleproduksjonen fra Stockholm (Kista) til Thailand, startet vi også et program for å hjelpe synstrengende i fabrikkens nærområde. I fjor ga vi bort over 100 par briller til barn med nedsatt syn i provinsen Chonburi, en forstad til Bangkok.

I år vil vi forhåpentligvis kunne hjelpe enda flere! I oktober planlegges neste utprøving av briller til voksne og barn som aldri har hatt noen synskorreksjon tidligere. Målet er hvert år å kunne tilby alt flere personer synsbehandling for første gang.

gutt med store briller

Som et hvilket som helst globalt spørsmål, er det alles ansvar å hjelpe der vi kan. Vi brenner ekstra mye for å forbedre liv ved å forbedre syn.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine
Kategorier