kvinne med hodepine

Linser kan lindre din hodepine

Visste du at hodepine kan bero på en skjult synsfeil? Her får du lære om hvilke symptomer som finnes og hvordan slipper unødvendig vondt i hodet.

Går du rundt med dunkende, skjærende eller sprengende hodeverk? Eller kanskje et trykk bak øynene og tinningen? Da er du ikke alene. Det finnes mange årsaker til hodepine, men det er mange som lider helt unødvendig. Synsfeil er nemlig en vanlig årsak til hodeverk, både for unge som eldre.

kvinne med hodepine tabletter

Verkingen kommer lett når du myser og anstrenger øynene ekstra mye for å kunne se bedre, noe som skaper spenninger. Med hjelp av linser eller briller kan du raskt korrigere ditt syn. Noe som kan gjøre forskjellen etter bare et par dager

Feil styrke på linsen skaper problemer

Å hele tiden prøve å tilpasse seg for å se tydelig er anstrengende for musklene i og rundt øyet, noe som skaper hodepinen. Det samme problemet kan oppstå dersom du har briller eller kontaktlinser med feil styrke.

Nærsynte personer for sterk styrke på sine hjelpemidler behøver ikke å se uklart, noe som resulterer i oppfatningen av at synet er feilfritt. Sannheter er tvert imot at slike synsfeil kan gi spente og anstrengte øyne, noe som lett fører til hodeverk og dobbeltsyn. Å ha for svake linse- eller brillestyrker ved langsynthet, noe som er vanlig hos eldre, kan gi samme symptomer.

mann med hodepine

Derfor får du vondt

Å arbeide lenge foran en skjer, er også anstrengende for skuldre og rygg. Verkingen trodde man lenge hadde årsak i dårlig holdning og en alt for stillesittende livsstil, men senere studier har i stedet påvis at til og med smerter i skuldre kan være forårsaket av øyets spenninger.

Det høres merkelig ut tenker du kanskje. Men for å opprettholde synsskarpheten sender det sentrale nervesystemet ut ekstra signaler slik at det kan se skarpt, så spenner kroppen musklene rundt hodet og skuldre for å fiksere og samtidig fokusere blikket.

Så hva er løsningen?

Dersom hodepinen har sin årsak i synsfeil, kan du raskt få hjelp med linser eller briller. En synsundersøkelse tar normalt sett 30 minutter, noe som burde være overkommelig med tanke på at det kan være nøkkelen for å løse dine problemer med fremtidige hodeverk.

synsundersøkelse

Vanlige symptomer på skjulte synsfeil

  • Trøtt og sliten litt ut på dagen
  • Hodeverk
  • Opplever det som mer slitsomt å lese
  • Myser for å kunne se bedre
  • Trenger mer belysning enn vanlig.

Har du flere enn to symptomer fra listen? Da anbefaler vi et besøk til din optiker. Men til og med bare et symptom kan det være lurt å være på den sikre siden. Har du andre spørsmål – kontakt gjerne vår kyndige kundeservice på telefon 800 84 600.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine