mennesker i Gambia

Innsats for synshemmede
i Gambia

Hvert år avfallshånderes tusenvis av briller – og samtidig finnes det mange rundt om i verden som ikke har råd til å skaffe seg et par. Vi bestemte oss for å hjelpe tusenvis av berørte mennesker i Gambia.

Våren 2012 samlet vi sammen over 4000 helt nye og ferdigslipte brillereturer for å gi dem til veldedige formål. Et par briller kan være avgjørende for muligheten til å skaffe en utdannelse, og dermed kunne forsørge seg.

Vi innledet et samarbeid med svenske Annette Mars og gambiske Ous Kah, som under lengre tid hadde drevet en ideell og veletablert forening med ulike prosjekter innen skole og helse i Gambia.

barn som gjør øyeundersøkelse i gambia

DIREKTE SAMARBEID MED ET LOKALT SYKEHUS

Unikt for projektet var samarbeidet med det lokale sykehuset Royal Victoria Teaching Hospital i hovedstaden Banjul, som driver det velkjente mottaket for synsundersøkelser, Sheikh Zayed Regional Eye Care Centre.

Pasienter får her hjelp med å korrigere synet ved hjelp av øyemåling og tilpassing av brillene fra oss. Arbeidet ble samordnet av optikeren Madam Isatou Jobe, som også lærte opp og utdannet optikerassistenter for å kunne starte mottak i andre deler av landet.

Projektet var meget vellykket men ble avsluttet i 2013 på grunn av byråkrati og korrupsjon. Men takknemligheten var stor for det arbeidet vi rakk å gjøre.

”Thank you for your initiative and your help to make a

change in poor peoples lifes, as an eye is

a fundamental resource.”

-Ous Kah, co-ordinator Gambia

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine