briller for alderssynthet

Hva innebærer alderssynthet?

Begynner synet ditt å bli dårligere i takt med at du har blitt eldre? Da kan du ha blitt rammet av alderssynthet. Lær deg alle symptomene og hvordan du best håndterer din nye synsfeil.

Alderssynthet innebærer at øyets tilpasningsevne forringes, eller enkelt uttrykt at øyet har vanskeligere for å håndtere fokus. Det som skjer er at elastisiteten i øyets linse forringes med årene, og dette påvirker muligheten til å bytte fokus mellom nært og langt hold. Med andre ord kan tiden være inne for å skaffe seg briller.

HVEM RAMMES AV ALDERSSYNTHET?

Akkurat som navnet alderssynthet antyder, så spiller alderen en stor rolle for hvem som rammes. Ofte oppstår synsfeilen når folk nærmer seg 40 år. Symptomene pleier å vise seg omtrent da, men kan også ramme eldre personer. Har dette skjedd deg, kan du imidlertid ta det ganske rolig.

Presbyopi er ingen sykdom, men en naturlig del av aldringen og noe som alle rammes av i en eller annen form når de blir eldre.

BLI KJENT MED DE ULIKE SYMPTOMENE

Det vanligste symptomet på alderssynthet er at du får dårligere syn på nært hold. Det kan for eksempel hende at du begynner å se uskarpt når du arbeider foran datamaskinen eller i forbindelse med lesing.

med alderssynthet får problemer med å lese bøkerMange personer med alderssynthet får problemer med å lese bøker på nær avstand. Så når armene «føles for korte» i forbindelse med lesing, er det på høy tid å bestille time for en synsundersøkelse.

Hodepine og spenninger rundt øynene er andre symptomer, noe som ofte fører til at du myser med øynene for å kunne lese eller se bedre. Er du over 40 år gammal, bør du gjennomføre en øyeundersøkelse hvis du rammes av symptomene, nettopp for å unngå unødvendig risiko.

BEHANDLING FOR ALDERSSYNTHET

Det finnes ingen direkte behandling som fjerner alderssynthet helt, men det finnes flere måter å gjøre livet enklere på. Hvis du ikke har brukt briller eller linser før du ble rammet av presbyopi, kan det holde med lesebriller. I visse tilfeller kan du trenge reseptbelagte briller.

Hvis du tidligere har brukt briller eller linser, må du ha litt ekstra styrke/addition i glassene og linsene. Hvis alderssyntheten gjør at du ser dårlig både på langt og kort hold, er progressive briller å foretrekke.

Det gjør at du ikke trenger å bytte mellom de vanlige brillene dine og for eksempel lesebriller, noe brukerne ofte setter pris på.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine