Hva er nærsynthet?

Vanskelig å lese tekster på lang avstand, men ingen problemer hvis du kan holde teksten behagelig nært ansiktet? Da er du sannsynligvis nærsynt, les mer om hvordan du korrigerer synsfeilen.

Nærsynthet eller myopi som det også heter, er en synsfeil som innebærer at du har problemer med å se på langt hold. Nå spår forskere at halvparten av jordens befolkning kommer til å være nærsynte i 2050.

Årsaken til den økte nærsyntheten i samfunnet mener forskerne skyldes at vi tilbringer stadig mer tid innendørs foran diverse skjermer og stadig mindre tid utendørs. Prognosen som forskerne har gått ut fra, bygger på statistikk for nærsynthet i verden etter 1995.

Men ingen grunn til bekymring, både linser og briller korrigerer denne typen nedsatt syn uten problemer.

Husk at det er viktig å sjekke synet regelmessig hos en optiker, slik at eventuelle synsforandringer kan oppdages tidlig og korrigeres i tide.

MISTENKT NÆRSYNTHET – SLIK GÅR DU FREM!

Når du er nærsynt har du en brytningsfeil i øyet. Det betyr at lyset brytes foran netthinnen og gjør at lyset rekker å spres før det når hele veien frem. Det er derfor du må holde boken veldig nær for å kunne lese hva det står.

Hvis du mistenker at du er nærsynt, må du bestille time for synsundersøkelse, slik at optikeren kan teste synet ditt både på langt og nært hold. Hvis det viser seg at du faktisk er nærsynt, kommer optikeren til å prøve ut riktig glass og styrke for akkurat deg. Nærsynthet korrigeres enkelt med konkave glass med minusstyrke som hjelper til med å bryte lyset på netthinnen.

Men fordi synet stadig forandres, må du også i fortsettelsen passe på å kontrollere synet hvert eller annethvert år.

SYMPTOM PÅ NÆRSYNTHET

• Du ser dårlig på langt hold.
• Myser for å se bedre.
• Du er trett i øynene.
• Du klager ofte over hodepine.

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen over? Bestill en synsundersøkelse hos en optiker for å få din brilleseddel. Det er bare dumt å anstrenge øynene unødig.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine