Gå til kassen
  Skilpadde under vann med en tegnet logo over som sier: Certified plastic neutral plasticbank.

  Plastnøytrale kontaktlinser

  Kontaktlinseprodusenten CooperVision samler inn, behandler og gjenbruker plastavfall i samarbeid med Plastic Bank®, som ellers ville havnet i havet. CooperVision kjøper kreditter som tilsvarer vekten av plasten de bruker i endagslinser1, blisteremballasje og sekundæremballasje (ytterkartongen)2 her i Sverige - og tilsvarende mengde plast samles inn av Plastic Bank®.
  To kontaktlinser

  Plast er en nødvendighet i helsevesenet

  I helsevesenet brukes plast av flere viktige årsaker, blant annet for sterilitet og sikkerhet.3,4,5 Og det samme gjelder for kontaktlinser og linsepakninger – plast spiller en viktig rolle.

  Sjøløve under vann ser inn i kameraet.

  Plastnøytralitet

  Her i Norge har CooperVision gjort sine endagslinser plastnøytrale.1,2

  • Å være plastnøytral betyr at et selskap (eller et individ) gjenbruker og gjenvinner samme mengde plast som det bruker eller produserer.6

  • Ved å bli plastnøytrale gjør vi noe betydningsfullt i dag, samtidig som vi arbeider med flere langsiktige løsninger.

  Kvinne sitter på en brygge og ser ut over vannet, med en tegnet logo over som sier: Certified plastic neutral plasticbank.

  Plastic Bank®

  Plastic Bank® er et sosialt entreprenørskap med en virksomhet som bygger på etiske gjenvinningssystemer i kystsamfunn.7

  • Plasten samles inn av lokalbeboerne, og de får betalt for materialet de samler inn. Takket være dette har de råd til grunnleggende nødvendigheter som næringsmidler, drivstoff, skolepenger og helseforsikring.7

  • Det innsamlede materialet gjenvinnes og går inn i forsyningskjeden igjen.7

  Pakninger med kontaktlinser for Clariti 1 day, MyDay disposable og Live 30 Daily disposable contact lenses.

  Hvordan bli involvert

  I Norge er alle endagslinser fra CooperVision plastnøytrale, så du trenger bare å si til optikeren at du er interessert i plastnøytrale kontaktlinser. Optikeren din hjelper deg med å velge det alternativet som passer deg best.

  Fotnoter

  1. Endagslinser defineres som bestillinger av disse produktene og omfatter produkter som selges og distribueres av CooperVision i Norge.
  2. Plastnøytralitet oppnås ved at CooperVision kjøper credits fra Plastic Bank. En credit tilsvarer innsamling og konvertering av en kilo plast som ellers risikerer å havne i havet. CooperVision kjøper credits som tilsvarer vekten av plast i endagslinsene som bestilles i løpet av en viss tidsperiode. Plastmengdene i endagslinsene beregnes ut fra vekten av plasten som finnes i blisterpakningen, linsen og sekundærpakningen (kartongen), inklusive laminat, lim og annet (f.eks. blekk).
  3. Plastics Industry Association. Why is medical plastic packaging so essential? Besøkt 5. januar 2021. https://thisisplastics.com/safety/why-are-medical-plastic-packages-so-essential/
  4. https://www.craftechind.com/the-many-uses-of-plastic-materials-in-medicine/
  5. https://www.mpo-mag.com/contents/view_online-exclusives/2017-10-09/5-ways-plastics-revolutionized-the-healthcare-industry/
  6. PEW Charitable Trusts og SYSTEMIQ. Breaking the plastic wave: a comprehensive assessment of pathways towards stopping ocean plastic pollution. 23. juli 2020. Besøkt 21. desember 2020.
  7. Om Plastic Bank. Besøkt 21. desember 2020. https://plasticbank.com/.