Terminalbriller har mange fordeler

Terminalbriller for bedre arbeidsforhold

Aldri før har så mange arbeidet så mye med skjermer. Og det er ikke bare på jobben du bruker skjermen. Når du er på vei til jobb, tar en pause eller går hjem, fortsetter du å lese nyheter, chatte med venner og shoppe – alt på én skjerm. Med terminalbriller kan du gi øynene dine støtten de trenger!

Terminalbriller har mange fordeler

Terminalbriller, også kalt databriller, har mange viktige fordeler. De hjelper deg med å se tydeligere, noe som gjør at øynene anstrenger seg mindre. Det er veldig viktig. Det tar ikke mer enn en halvtime foran en skjerm før øynene blir påvirket. Tenk på hva en hel arbeidsdag kan bety. Skremmende, eller hva?

Med gode briller foran dataskjermen får du:

 •   Piggere øyne som tåler det hele dagen
 •   Lettere å se små detaljer på skjermen
 •   Støtte for refleksjoner og blending
 •   Mulighet for flere fordeler for den spesifikke arbeidssituasjonen din

Ikke glem at det kan være behov for en synsundersøkelse. Det er kanskje noe du har utsatt siden du ikke føler et direkte behov for det. Men selv de som føler at de ikke trenger briller med styrke i dag, kan trenge en undersøkelse. Undersøkelsen kan vise at du faktisk trenger mer enn støtte foran skjermen. Det er veldig godt å få vite det i tide og gjøre noe med det før det blir verre! Hvis du allerede bruker briller eller linser, anbefaler vi et årlig besøk til optikeren, slik at du har den optimale styrken.

Terminalbriller fra The Collection

TERMINALBRILLER

Angel – Havana Gold

briller

Kish – Tortoise

Trenger du databriller?

Hvis du føler deg tørr og sliten i øynene mot slutten av eller etter en arbeidsdag, kan det være et tegn på at du trenger bedre støtte foran skjermen. Det er ikke sikkert at tretthet og svie i øyne avhenger av selve skjermen, men ofte gjør det det.

 Det viktigste er at du ikke aksepterer problemer med syn og tretthet som følge av jobben din. Fordi det er så mye du kan gjøre med dette. Databriller kan gi deg store fordeler på jobben. Hvis du har den minste mistanke om at du trenger briller foran skjermen, bør du bestille time for undersøkelse. Det er virkelig ingen grunn til å utsette det.

Arbeidsgiver skal betale for en synsundersøkelse

Så lenge du jobber minst én time per dag foran en skjerm, bør arbeidsgiveren din betale for synsundersøkelsen du må gjennomgå hvis du opplever problemer. Du kan ha rett til synsundersøkelse og eventuelt databriller. Les mer på Arbeidstilsynet. Undersøkelsen er veldig bra både for arbeidstaker og for arbeidsgiver, da det kan føre til et mye bedre arbeidsmiljø og bedre ytelse.

 Hvis det viser seg at du faktisk trenger spesielle briller for jobben, bør arbeidsgiveren stå for disse. Det kommer derfor ikke til å koste deg mer hvis det er slik at du har behov for databriller. I dag kan en dyktig optiker finne ut mye om de spesifikke behovene dine. Det er ikke slik at alle som jobber med skjerm har nøyaktig samme behov. Da ville du ikke vært nødt til å gå til optikeren for databriller.

Spesielt tilpassede terminalbriller

Optikeren vil finne ut hvordan du jobber og hva du gjør på skjermen. Deretter kan du få skjermbriller som er tilpasset arbeidssituasjonen din. Lyset du jobber i kan for eksempel ha betydning. I forbindelse med synsundersøkelsen er det også smart å vurdere hvordan arbeidsstasjonen ser ut. I noen tilfeller kan små ting som hvordan skjermen står i forhold til vinduer være av stor betydning. Ved mye gjenskinn, anstrenger det øynene dine.

Du får spesialtilpassede terminalbriller, men sørg også for å tilpasse arbeidsplassen også. Jo bedre den er med tanke på lys og hvordan du sitter ved skjermen, jo bedre er det for øynene dine. Hvis arbeidsgiveren ikke kan invitere en ergonom som er en ekspert på jobbing foran skjermen, kan du få mye informasjon på nettet.

 Her er noen viktige tips du kan følge akkurat nå for å ikke slite på synet foran skjermen:

 •   Ta pauser!

Vi glemmer fort å ta pauser. Du bør ta en pause fra skjermen minst hvert 20. minutt. Oftere er enda bedre. Pass på å reise på deg og se på noe som er langt borte. Dette er bra for øynene dine fordi de ikke alltid må fokusere på samme avstand hele tiden.

 •   Hold riktig avstand

Pass på at skjermen er omtrent 60 centimeter borte fra deg. Opptil 80 centimeter er greit. Hvis den er lengre unna, må øynene anstrenge seg mer. Det er heller ikke å anbefale at den er nærmere.

 •   Tekstbehandling

Når du jobber mye med tekstbehandling, bør du se på høyden der den øverste tekstlinjen er plassert. Den bør være i skulderhøyde. Eller ca. 20 centimeter under øynene dine.

 •   Vindu

Plasser skjermen med siden mot vinduet. Hvis den står mot et vindu, kan den lett reflektere lys som kommer fra utsiden. Pass også på at du ikke sitter rett ved vinduet. Det kan også være forstyrrende.

 •   Belysning i rommet

Det er viktig å ha god belysning i rommet du jobber i. Hvis du trenger punktbelysning ved skjermen, er ikke belysningen i rommet god nok. Du bør ikke trenge ekstra belysning på arbeidsstasjonen dersom lysene i rommet er godt rettede og tilstrekkelige.

 •   Still inn skjermen

Hvis du ikke er en ekspert på innstillinger på datamaskinen selv, må du be om hjelp til dette. Du kan justere lyset på skjermen og også se på ting som skriftsnitt og tekststørrelse. I nettleseren kan du også endre innstillinger som kan gjøre det lettere for deg å lese og håndtere arbeidsoppgaver via e-post og nettsteder.

 •   Gode møbler

Invester i gode møbler. Hvis du kan heve og senke stolen og bordet, blir det lettere å finne riktig posisjon. Da får du en bedre situasjon for øynene dine, og du får så mye mer ut av terminalbrillene!

Med oss finner du stilige buer for terminal brillene dine

C.Jacobsen CJ9018-2014 C.Jacobsen CJ9018-2014 

Simple - Grey Matte Crystal briller fra C.Jacobsen

Simple – Grey Matte Crystal

Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

 Tilbake til magazine