fine buer når du trenger å få briller

Når trenger man å skaffe seg briller?

Å ha et helt feilfritt syn er få forunt, men det er også mange som har dårlig syn og som likevel ikke bruker briller. Om man har en mindre synsfeil kan man ofte lære seg å leve med problemet, men som regel blir synsfeil verre med alderen. Jo lenger tid som går, desto vanskeligere kan det bli å for eksempel se hva som står på skilt eller å omstille øynene fra mørke til lys og vice versa.

Men hvordan vet man når man trenger briller? Ofte skjønner man det så fort man virkelig merker at man har dårlig syn, som f.eks. når man leser og ikke kan se bokstavene. Mange oppdager at de ser dårlig når de kjører bil og ikke kan lese hva som står på veiskiltene. Mens de som går på skolen og har synsfeil merker det ofte i undervisningen der man veksler mellom å se opp på tavlen og ned i bøkene. Har man problemer med dårlig syn på langt hold så trenger man som regel bare briller når man kjører bil og ser på tv, mens personer som har dårlig syn på nært hold derimot alltid må bruke briller eller linser.

Stilige runde briller fra The Collection

Beatnik – Gold Light Pink

Stilige runde briller fra The Collection! Passer til deg som vil ha et par unike briller som synes og som kan fås i flere forskjellige farger, som rosa, blå, gull, sølv og svart. Disse innfatningene kan man matche med de fleste stiler og gir et løft til hvilket kjedelig antrekk som helst!

Tegn på at man trenger briller

Tegn og symptomer på at man trenger briller kan ofte begynne litt i det små. Å få hodepine er et av de tidligste tegnene på at du trenger å skaffe deg briller. Det finnes en hel del tegn på dårlig syn og det beste du kan gjøre til å begynne med er å bestille en synstest hos en optiker for å få svar på hva slags synsfeil du har. Nedenfor følger noen eksempler på tegn ved dårlig syn:

 • Et av de vanligste symptomene er plutselig dårlig syn, altså at man kanskje opplever dårlig syn på et øye eller ekstra dårlig syn på kvelden for eksempel.
 •  Ofte får man migrene ved dårlig syn, noe som også er et veldig tydelig tegn på at man overanstrenger øynene sine.
 • Det kan også være slik at du spesifikt har dårlig syn på morgenen eller dårlig syn på kvelden. Om skarpheten forandres veldig når øyet er trøtt, er dette nok et tegn på at du lider av en synsfeil.
 • Man kan også få dårlig syn av data, mobil og tv-titting og gjennom dette gjøre synet uskarpt. Alt for stor eksponering for digitale skjermer kan nemlig anstrenge øyemusklene.
 • Mange får også dårlig syn når de er syke, ofte i forbindelse hodepine og migrene.
 • Synet kan forandres når du er gravid og man kan få problemer med tørre øyne på grunn av hormonene. Ved dårlig syn som gravid er det vanlig at synsfeilen oppleves verre under graviditeten.

Personer som lider av kronisk hodepine trenger egentlig briller i veldig mange av tilfellene og som regel er det en form av spenningshodepine som er årsaken til problemene. Denne hodepinen kommer av at øynene hele tiden må anstrenge seg.

Forskjellige typer synsfeil

Når du har synsfeil så finnes det et par forskjellige problemområder som man snakker om innenfor optikken. For å finne ut akkurat hvilket av dem du har, trenger du nok å booke et møte med en optiker for å ta en synstest. 

Når man har denne synsfeilen så betyr det at man ser dårlig på nært hold og bedre på lengre avstander. De fleste som er langsynte er det når de blir født, men så pleier det deretter å gå tilbake og bli bedre med alderen. Briller for de som har synsfeilen langsynthet markeres med pluss i styrken på glassene.

Når man er nærsynt så ser man bedre på nært hold og dårligere på lenger avstand. Det som er årsaken til denne formen av synsfeil er at lyset som øyet tar inn får sitt brytningspunkt rett foran øyet siden øyet er for “langt”, som man pleier å si. Det er vanligst å bli nærsynt i tenårene eller som voksen.

 • Perifert syn

Vårt perifere synsfelt innbefatter det omfang som ligger utenfor øyets fokuspunkt. Vi bruker perifert syn for å kunne se om noe bevegelig er i nærheten i øyekroken. Om man har problemer med det perifere synet så kan det være vanskelig å ta inn hele fraser og setninger.

Symptomer på dårlig syn hos barn:

Når barn har dårlig syn, kan symptomene være diffuse, og mange mindre barn forstår kanskje ikke at de har problemer med synet. Det finnes noen tydelige tegn som du som forelder kan se etter hos dine barn som kan være varselsignaler på at ditt barn har problemer med synet:

 • At barnet ditt sitter nærme tv-en eller holder en bok nærme når dere leser bøker.
 • Om barnet virker brydd i forhold til øynene og ofte gnir seg i dem, spesielt når barnet skal fokusere blikket sitt på noe spesifikt.
 • Barnet er lysfølsomt.
 • Holder for eller stenger et øye når de fokuserer på noe, som på tv-en eller ved lesing.

Valg av briller – enkelt å bestille hos oss!

Det kan være vanskelig å velge et par briller som man vil ha når det er tid for skaffe briller. En god idé kan være å velge en innfatning som passer din ansiktsform. Det finnes briller i alle modeller og former, så derfor kan det være bra å vite omtrent hva man søker etter før man gjør et valg.

Å bestille briller fra oss er enkelt uansett hvilken synsfeil du har. Når du har vært hos en optiker og fått din resept, kan du enkelt gjøre en bestilling på hvilke innfatninger som helst fra vårt sortiment som deretter tilpasses dine valg og sendes hjem til deg.

Tips fra oss!

runde briller med klasse fra merket The CollectionBebop – Silver White Tortoise

Her har vi virkelig et par runde briller med klasse fra merket The Collection. Innfatningene er runde og laget med veldig tynt metall der du kan velge mellom 4 forskjellige farger. De kan matches både til hverdags og til fest!

Oddball - Silver Dark Blue briller fra The Collection

Oddball – Silver Dark Blue

Er du trøtt på standardfargene brun, svart, sølv og gull? Da bør du virkelig sjekke ut disse runde innfatningene fra The Collection – som du kan få i 4 forskjellige mer synlige fargenyanser som rosa, blått og beige. De er fint synlige men samtidig diskrete, da innfatningene i metall er veldig tynne!

Slik bestiller du briller hos oss:

 • Velg først ut hvilke briller du ønsker å kjøpe deg.
 • Når du har valgt briller så velger du hvilken styrke du vil ha på glassene dine.
 • Etter det så fyller du bare i opplysningene dine, så er bestillingen helt ferdig og dine briller ligger snart i din postkasse.
Anton Nilsson

Anton Nilsson

Redaktör LensWay

LensWays självutnämnda modeexpert och trendspanare #1. Anser att "stil är ett sätt att säga vem man är utan att behöva yttra ett ord" som designern Rachel Zoe sade.

 Tilbake til magazine