Velg solbriller
med UV-beskyttelse

Når du kjøper solbriller er det flere faktorer å tenke på enn bare at det estetiske. Uansett om du kjøper dyre eller litt rimerligere solbriller, sjekk at brillene er CE-merket og tar bort UV-stråler.

Kjøper du mørke solbriller uten UV-beskyttelse lures pupillene til å bli større, og øynene blir mer mottagelige for farlige UV-stråler. Solbrillene er da indirekte skadelige for øynene dine. Du må derfor alltid velge CE-merkede solbriller som har godkjent UV-beskyttelse.

UV-BESKYTTELSE – FEM NIVÅER

Det finnes fem nivåer for hvor effektivt glassene filtrerer UV-lys:
Nivå 0 – gir en nesten ubetydelig beskyttelse
Nivå 1 – gir litt beskyttelse mot blending
Nivå 2 – gir grei beskyttelse som fungerer til hverdags
Nivå 3 – gir god beskyttelse for sjø, strand og utenlands
Nivå 4 – gir meget bra beskyttelse

Aller helst bør du bruke nivå 1 solbriller når det ikke er noen sol. Vil du ha en relativ god beskyttelse kjøper du solbriller med nivå 2 beskyttelse, disse fungerer fint så lenge du befinner deg i Norge eller i land med lignende klima. Skal du på sjøen, til badestranden eller utenlands, bør solbrillene ha minst nivå 3 beskyttelse. Vil du beskytte deg mot blending og reflekser er sobriller med polariserte glass å foretrekke.

HVILKEN BESKYTTELSE TRENGER JEG?

Generelt bør du ikke velge et filternivå som lavere enn 2 eller 3. Er du et båtmenneske eller går mye på ski må du bruke solbriller som beskytter ekstra godt mot UV-stråler, dvs. minst nivå 4. Strålingen på hav og snø er mye sterkere siden den reflekteres. Merk at høyt filternivå gjør at du ikke alltid ser farger korrekt – noe som kan føre til farlige situasjoner.


Har du spørsmål om UV-beskyttelse eller solbriller, ta kontakt med kundeservice på telefon 800 84 600 eller send en mail til kundeservice@lensway.no

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine