Varfor er progressive
briller dyrere?

Mange spør hvorfor briller med progresseive glass er dyrere enn vanlige briller. Her forklarer vi hvorfor og forteller også hvordan progressive briller fungerer.

Det er ingen hemmelighet at progressive briller er en fantastisk oppfinnelse for deg med alderssyn (presbyopi). Når du har på deg slike briller slipper du å bytte mellom flere par for å kunne se bra på ulike avstander.

Ofte oppstår alderssyn når du passerer 40 år. Grunnen til dette er at øyets linse stivner siden musklene ikke lenger orker å anpasse fokuset for ulike avstander. Men det er ingen grunn til uro, med et par progressive briller får du flere briller i ett! Brillene korrigerer avstands-, mellom- og nærsynet ditt.

Progressive glass er mye mer komplekse enn enkeltslipte, og de er også unike siden de slipes og tilpasses først ved bestilling. Vanlige enkeltslipte glass kan derimot tas inn i større volum i de mest vanlige styrkene, og oppbevares på lager. Også selve slipingen av progressive glass er mer komplisert siden et progressivt glass slipes topografisk (se for deg ringene på et orienteringskart).

Det progressive glassets ”korridor” er anpasset innfatningen og brukerens syn, noe som ikke er nødvendig for enkeltslipte glass. I ”korridoren” endres styrken fra avstands- til lesesyn.

De progressive glassenes øvre del brukes for å se på lengre avstand mens den nedre delen brukes for å se på kortere avstand.

Siden progressive glass skal fungere for ulike syn er det viktig at pupilldistanse og –høyde blir oppgitt og slipt inn med stor nøyaktighet. Enkeltslipte glass er derimot ikke like følsom da de har en og same styrke i hele glasset.

Progressive glass er altså dyrere enn enkeltslipte fordi de er vanskeligere å produsere; innslipningen er mer krevende og teknikken som benyttes medfører høyere kostnader.

Har du nettopp begynt å bruke progressive glass, husk at tilvenningen kan ta opp til flere uker. For noen går det raskt mens andre kan trenge en lengre tilvenningsperiode.

Briller som passer med progressive glass finner du her.


Som alltid, finnes det noe vi kan hjelpe deg med, nøl ikke med å ta kontakt! Du når vår hyggelige kundeservice på telefon 800 84 600 eller via mail til kundeservice@lensway.no

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine