Våg å la barnet ditt teste linser

Maser barnet ditt om å få bytte ut brillene med linser? Når det gjelder barn og linsebruk, er det barnets modenhet og motivasjon som avgjør! Les mer om hvordan du enklest får alt til å fungere.

Strever du med å få barnet ditt til å bruke brillene dere har prøvd ut? I så fall kan det være lurt å involvere barnet i hva som føles best. Kanskje er det ganske enkelt på tide å la barnet ditt teste kontaktlinser.

Noen ganger uttrykker barn et ønske om å få bruke linser i stedet for briller. Og i andre tilfeller kan linser ganske enkelt være det beste alternativet for barnet ditt. Det du trenger å gjøre, er å bestille time hos en optiker for nytilpassing, som er en synsundersøkelse for den som ønsker å begynne med linser.

NÅR KAN BARNET DITT BEGYNNE Å BRUKE LINSER?

Det finnes ikke noen nedre aldersgrense for å begynne med kontaktlinser. Det som avgjør er barnets motivasjon, modenhet og behov for synskorrigering. Det er viktig at barnet tar ansvar og passer på sin egen hygiene.

– Ved visse synsfeil finnes det fordeler med å begynne å bruke kontaktlinser tidlig. Synet forandres stadig, spesielt hos barn, og det er derfor ekstra viktig for yngre kontaktlinsebrukere å utføre regelmessige øyekontroller hos en optiker. Det er alltid en kontaktlinseoptiker som ordinerer kontaktlinser, vurderer egnethet og informerer om stell og gir andre råd, forteller optikeren Carl Fredrik Kanington.

VIKTIG ANGÅENDE BARN OG LINSEBRUK

– Det er kjempeviktig at foreldrene alltid er inkludert i kontaktlinsebruken til et barn. At synshjelpemidler til barn under 8 år bare forskrives av øyelege og ikke av optiker, og at barnet får kontrollert øyne og syn regelmessig hos optiker, sier Carl Fredrik Kanington.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine