Ulike typer linsevæske

Dagene da man måtte koke og desifisere linsene i en spesiell maskin er forbi. I dag finnes det en rekke ulike linsevæsker som gir linsene alt de trenger.

Du må vite at ikke alle linsevæsker fungerer for alle kontaktlinser. Linser er laget av ulikt materiale og det er derfor viktig å vite hvilken linsevæske som passer akkurat dine linser.

Bytte av linsevæske må gjøres i samråd med optiker, og du må aldri blande ulike væsker i samme linseetui.

ULIKE TYPER LINSEVÆSKER

Her lister vi opp ulike typer linsevæsker, og gir en kort beskrivelse av dem:

Alt-i-ett-linsevæske (Multi-Purpose Solution)
Er i dag den type linsevæske som er mest vanlig. Den rengjør, desinfiserer og du oppbevarer linsene i den. Du trenger altså ikke noen kompletterende væske. En populær alt-i-ett-linsevæske er Opti Free Express.

Hydrogen peroksid løsninger
Inneholder hydrogen peroksid som effektivt trenger inn i linsen og rengjør i dypet. Den inneholder ikke konserveringsmiddel, noe Multi-Purpose-væsken ofte gjør. En populær linsevæske basert på hydrogen peroksid er Aosept Plus.

Saltløsning
Brukes for å skylle linsene etter rengjøring og for å lette innsettingen av linsen på øyet. En populær saltløsning er Sensitive Eyes Saline.

Cleaner
Brukes for daglig rengjøring av linsene. Den passer deg som får mye belegg på linsene. Følg produsentens instruksjoner og vær nøye med håndteringen.

Komfortdroppar
Komfortdråper eller øyedråper er bra for deg som rammes av tørrhetssymptomer når du bruker linser. Drypp noen dråper væske i øyet og få tilbake den friske følelsen. Komfortdråper er en symptomatisk løsning som lindrer der og da, men vil ikke bedre problematikken med tørre øyne over tid.

POPULÆRE LINSEVÆSKER

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine