TOM FORD – EN SUKSESSHISTORIE

Tom Ford – både varemerket og personen – er en suksesshistorie preget av fremgang og innovasjon. Her er historien bak en av verdens ledende motedesignere og varemerket med hans navn.

Tom Ford ble født i Austin, Texas i 1961. Begge foreldrene var meglere, og karrieren hans skulle egentlig gå i en lignende retning. Slik ble det ikke. Han begynte i stedet å studere interiørdesign og kunstvitenskap, og senere tok han en grad i arkitektur. Tom Ford skjønte imidlertid fort at mote var den store lidenskapen i livet. Motekarrieren hans begynte med en praksisplass i Chloés presseavdeling i Paris. Etter praksisen flyttet han til Milano, der en ny karriere som motedesigner fikk en pangstart.

EN USANNSYNLIG KARRIERE

Tom Ford begynte med å designe Guccis damekolleksjon, men allerede to år senere fikk han prøve seg i rollen som designsjef. Etter to nye år ble han Guccis kreative leder. Gucci kjøpte opp det ikoniske merket YSL på slutten av 90-tallet, og Tom Ford klarte å revitalisere merket gjennom å innlemme morgendagens design. Suksessen lot ikke vente på seg. I løpet av årene hos Gucci og YSL bidro Tom Ford til å øke børsverdien fra 230 millioner dollar til svimlende 3 milliarder dollar!

DESIGNEN I FOKUS

I 2005 startet Tom Ford opp sitt selvtitulerte merke, som raskt tok verden med storm. Gjennom årene har Tom Ford fått halve Hollywood til å bruke klærne og tilbehøret han lager. Med en nærmest nifs presisjon driver Tom Ford visjonen sin om hva fremtidens moderne trendsettere vil ha, helt uavhengig av om det dreier seg om solbriller eller smokinger.

Gjennom en oppfinnsom og til tider utfordrende design har han klart å skape et helt eget marked for sine eksklusive briller og solbriller. Tom Ford kombinerer sofistikert luksus med iøynefallende detaljer og vakre linjer. Kort og godt – perfeksjon.

ET RENESSANSEMENNESKE

I tillegg til karrieren som en av motebransjens største kreative krefter har Tom Ford også skapt seg et navn i filmbransjen. I 2009 skrev og regisserte han filmen A Single Man, og i 2016 gjorde han comeback med filmen Nocturnal Animals, som han også skrev og regisserte. Begge filmene ble nominert til Oscar, og Tom Ford ble selv nominert til en rekke andre priser.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine