Tilvenning av progressive briller

Progressive briller er det perfekte valget for deg som har alderssyn. Slik bruker du dem for best mulig synsopplevelse.

Visste du at progressive briller er anpasset for å korrigere alderssyn, og har derfor både avstands- og lesestyrke i ett og samme glass? Dette muliggjør at du med kun ett par briller får godt syn for alle avstander. Les mer om hvordan de fungerer her.

KAN ALLE VENNE SEG TIL PROGRESSIVE GLASS?

Det er sjeldent at en person ikke kan venne seg til progressive glass. For enkelte går det raskt mens andre trenger lenger tid. Har du stor differanse mellom avstands- og nærstyrken eller lider av svimmelhet og dålig balanse, kan tilvenningen bli mer omfattende.

HVORFOR MÅ MAN VENNE SEG TIL PROGRESSIVE GLASS?

Hjernen og øynene må lære å håndtere glassenes ulike brytning og finne de ulike synsfeltene. Det kan derfor føles litt rart å ha på seg de progressive brillene før øynene venner seg til å bytte mellom nær- og avstandsdelen i glasset.

HVILKE UTFORDRINGER KAN OPPSTÅ UNDER TILVENNINGSPERIODEN?

Enkelte opplever hodepine og svimmelhet, eller de får problemer med å bedømme avstander. I løpet av de første dagene kan det for eksempel føles ubehagelig å gå i trapper og man kan oppleve tunnelsyn, eller at ting bukter seg. Men fortvil ikke, dette er forstyrrelser som gradvis vil forsvinne.

TAR DET TID Å VENNE SEG SELV OM JEG HAR BRUKT PROGRESSIVE BRILLER TIDLIGERE?

Ja sannsynligvis. Brilleform, glass og styrker skiller seg antakelig fra tidligere briller.

HVA GJØR JEG DERSOM DE PROGRESSIVE BRILLENE FORTSETTER Å FØLES UBEHAGELIGE?

Føles det fortsatt ubehagelig å bruke brillene etter 2-3 uker kan det være på tide å kontakte kundeservice på telefon 800 84 600 eller via mail til kundeservice@lensway.no, så hjelper vi deg.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine